Ana SayfaGüncelİsveç’ten gelen heyetin Demirtaş’ı ziyaretine engel

İsveç’ten gelen heyetin Demirtaş’ı ziyaretine engel

HABER MERKEZİ – İsveç Sol Parti Başkanı Jonas Sjöstedt’in, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesine izin verilmedi.

İsveç Sol Parti Başkanı Jonas Sjöstedt başkanlığındaki heyetin, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesine izin verilmedi.

HDP Milletvekili Zeynel Özen ve Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir eşlik ettiği heyette Sjöstedt’in yanı sıra, Meclis Başkan Vekili Lotto Jonhson Formarve ve İsveç Sol Parti Dış İlişkiler Sorumlusu H. Erik Metz Swernaling yer alıyordu.

Ziyaretin Edirne F Tipi Cezaevi İdaresi’nce engellenmesi üzerine, İsveç’ten gelen heyet cezaevine yakın bir bölgede açıklama yaptı.

İsveç Sol Parti Başkanı Jonas Sjöstedt başkanlığındaki heyet

İsveç Sol Parti Genel Başkanı Sjöstedt, HDP’ye dönük operasyonlara karşı enternasyonalist dayanışmayı göstermek ve tutuklamalara tepki göstermek için geldiklerini belirtti.

HDP’ye yönelik operasyonların demokratik olmadığını ve kabul etmediklerini vurgulayan Sjöstedt, bu baskıların “diktatöryal bir yaklaşım” olduğunu söyledi: “Özelikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Demirtaş hakkında verdiği kararı Türk makamları tarafından bir an önce tanınması gerekir. Milyonların sesini kısılması anlamına gelen bu baskıcı politikalardan vazgeçmesi gerekir.”

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin kötü bir dönemden geçtiğini belirten Sjöstedt, bunun temel sebebinin ise binlerce insanın cezaevine konulması olduğunu söyledi.

HDP’nin Türkiye’deki sorunların çözümü için anahtar bir parti olduğunu söyleyen Sjöstedt, Ankara’ya geçerek HDP Genel Merkezi’ni ziyaret edeceklerini, sivil toplum örgütleri ve muhalefet partileriyle temaslarda bulunacaklarını aktardı.

Daha sonra gazetecilerin sorduğu “HDP kapatılmak mı isteniyor” sorusuna cevap veren Sjöstedt, “Uluslararası kamuoyunun tepkisi çok sert olacaktır. Parti kapatmalar diktatöryal sistemlerde olmuştur. Bunu hiç bir şekilde kabul etmeyeceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ayşe Karaman cinayeti davası: Tarhan'a 'iyi hal' indirimi
Sonraki Haber
Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu