Ana SayfaEkolojiİzmir depremi: Artçılar sürüyor, can kaybı 37’ye yükseldi

İzmir depremi: Artçılar sürüyor, can kaybı 37’ye yükseldi

HABER MERKEZİ – Ege Denizi’nde, Seferihisar açıklarında dün meydana gelen 6.6’lık deprem sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye yükseldi, yaralı sayısı ise 800’ün üzerinde. Şiddetli depremin ardından artçılar sürerken, bu sabah da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Ege Denizi’nde, dün saat 14.51’de merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan şiddetli bir deprem meydana gelmişti.

Depremin büyüklüğü; AFAD’a göre 6.6, Kandilli Rasathanesi’ne göre 6.8, ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi’ne (USGS) göre ise 7.

Can kayıplarına neden olan şiddetli depremin ardından artçı sarsıntılar da sürüyor.

Bu sabah saat 08.31’de, 5.0 büyüklüğünde bir depremin de meydana geldiği bildirildi.

AFAD’ın paylaştığı bilgiye göre, deprem Ege Denizi’nde, İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17,25 kilometre açığında gerçekleşti.

Depremin yerin 7 yaklaşık kilometre derinliğinde oluştuğu kaydedildi.

Ayrıca AFAD’ın açıklamasına göre, deprem sonrasında, 40’ının büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere toplam 615 artçı sarsıntı yaşandı.

Can kayıpları yükseliyor

Bu arada dün gerçekleşen şiddetli depremin ardından yıkılan binaların enkazlarında yapılan arama kurtarma çalışmaları halen sürüyor.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre yaşamını yitirenlerin sayısı 37’ye yükseldi.

Yaralı sayısının ise 885 olduğu bilgisini paylaşan Erdoğan, “Enkazdan kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı 103” diye kaydetti.

AFAD da son yaptığı açıklamada yaralı sayısının 885 olduğunu açıklamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaralılardan 243’ünün tedavisine devam edildiğini ve yedisinin yoğun bakımda olduğu bilgisini vermişti.

İzmir’de yıkılan 9 binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Yetkililer ise İzmirlilere hasarlı binaları girmemeleri yönünde çağrılarını yineledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sosyal medya hesaplarından yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturdukları toplanma alanlarına ilişkin bilgiler paylaştı:

Seferihisar açıklarında meydana gelen şiddetli depremde Yunanistan’ın Samos Adası’nda da iki çocuğun yaşamını yitirdiği, en az sekiz kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Adada pek çok bina hasar alırken, Meryem Ana Kilisesi’nin büyük bir bölümü de şiddetli deprem nedeniyle çökmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisi: Vaka sayısı 46 milyona yaklaştı
Sonraki Haber
Aslı Alpar'ın kaleminden: “Emine Hanım’ın Romanı”