Ana SayfaCezaevleriKadın gazetecilere cezaevinde eziyet: Yemek dahi vermediler

Kadın gazetecilere cezaevinde eziyet: Yemek dahi vermediler

HABER MERKEZİ – Van’da yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanan dört gazeteciden Şehriban Abi ve Nazan Sala, erkek adli mahkumların bulunduğu koridorda bulunan pislik içindeki koğuşa yerleştirildi. İki gün yemek verilmeyen gazetecilere, ikişer battaniye dışında hiçbir şey verilmedi.

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra işkenceye uğrayıp helikopterden atılması sonucu yaşamını yitiren Servet Turgut ile ağır yaralanan Osman Şiban’ın haberiyle alakalı olarak 9 Ekim’de tutuklanan gazetecilerden Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve gazeteci Nazan Sala ise Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Gazetecilere yönelik hukuksuzluk ve insanlık dışı muamele cezaevinde de devam etti.

MA’da yer alan habere göre, avukatların görüştüğü gazetecilerden Şehriban Abi ve Nazan Sala, Van T Tipi Cezaevi’nde adli erkek mahkumların kaldığı koridordaki bir koğuşa konuldu.

Yemek verilmedi

 İki kadın gazetecinin tek başlarına tutulduğu bu koğuşun toz, çöp ve camının açık kalması nedeniyle kuş pisliği içerisinde olduğunu avukatlarına aktaran gazeteciler, cezaevine getirildikleri Cuma akşamı ve Cumartesi sabahı yiyecek bir şey verilmediğini belirtti.

Israrları sonucu kendilerine yiyecek bir şeyler verildiğini dile getiren gazeteciler, yine ikişer battaniye dışında yastık, nevresim, su, peçete ve sabun gibi temizlik malzemelerinin verilmediğini anlattı.

Kaloriferler yakılmıyor

Şehriban Abi’nin gözaltına alındığı sırada üzerinde bulunan yeşil renkli kazağı da “yasak” olduğu için cezaevine girişte alındı.

Bu yüzden üzerinde tişört ile kalakalan Abi’nin, havanın özellikle geceleri çok soğuk olmasına rağmen kaloriferlerin ara ara yakılması nedeniyle üşüdüğü belirtildi.

Ameliyatlı bacakları risk altında

Geçmiş yıllarda her iki bacağından da ağır bir ameliyat geçirip platin takılan Nazan Sala’nın da bu durumdan etkilenip bacağındaki platinin kilitlenme riski oluştuğu aktarıldı.

Avukatların diğer iki gazeteci Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile bugün görüşmeleri bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kilis Belediye Başkanı Bulut hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Türkiye'den Oruç Reis için yeni NAVTEX ilanı, Yunanistan'dan tepki