Ana SayfaDünyaKarabağ’daki ateşkes ilk saatte bozuldu

Karabağ’daki ateşkes ilk saatte bozuldu

HABER MERKEZİ – ABD’nin girişimleriyle Ermenistan ve Azerbaycan arasında varılan ‘insani ateşkes’ işe yaramadı. Azerbaycan, daha ateşkesin birinci saati dolmadan Ermenistan ordusunun saldırıya geçtiğini iddia etti. Ermenistan ise aksini ileri sürdü.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında dün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun girişimleri sonucu varılan ‘insani ateşkes’in ihlal edildiği haberleri gelmeye başladı.

Türkiye saati ile bugün 07.00’da Karabağ’da başlayan insani ateşkesin, Ermenistan tarafından daha ilk saatte ihlal edildiği ileri sürüldü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, Ermenistan ordusunun Terter şehri ve civar köylere ateş açtığı açıklandı.

Yine Ermenistan ordusunun yerel saatle 08.05’te Laçin bölgesindeki Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan askerlerine top atışı gerçekleştirdiği belirtildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ateşkese uyacaklarını söyleyen Nikol Paşinyan’a tepki göstererek “Ermenistan Başbakanı yine yalan söylüyor” dedi.

Ermenistan tarafından yapılan açıklamada ise bunun “yanlış bilgi” olduğu belirtilerek, ateşkesi ihlal etme suçlaması geri çevrildi.

Erivan hükümeti, Azerbaycan birliklerinin Ermenistan askeri noktalarını füzelerle vurduğunu öne sürdü.

Daha önce de ihlal edilmişti

İki ülke arasında daha önce Rusya’nın arabuluculuğunda iki ateşkes daha sağlanmış, ancak taraflar birbirlerini ateşkese uymamakla ve barışçıl çözüm sürecini tıkamakla suçlamıştı.

Öte yandan Ermenistanlı yetkililer dün yaptıkları açıklamada, 27 Eylül’den bu yana devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden asker sayısının 974’e yükseldiğini duyurdu.

Azerbaycan tarafı ise yürürlükteki OHAL nedeniyle kayıplar konusunda kamuoyuna bilgi vermiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta yaptığı açıklamada çatışmalarda 5 bin dolayında kişinin öldüğünü söylemişti.




Önceki Haber
Soykırımın izleri: Şengal’de bir toplu mezar daha bulundu
Sonraki Haber
Polis köpeğiyle işkence edilen çocuklar travma yaşıyor