Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Emine hanım Fransız çantasını sarayın bahçesinde yaksın

Kılıçdaroğlu: Emine hanım Fransız çantasını sarayın bahçesinde yaksın

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransız mallarını boykot çağrısı yapan Erdoğan’a şu sözlerle yüklendi: “Vatandaşta Fransız mallarını alacak hal mi kaldı! Adam ekmek bulamıyor. Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine hanımın bir çantası var. Onu da Saray’ın bahçesinde yaksın, protesto ediyorum desin.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP lideri, Corona virüsü salgınının tehlikeli boyutlara ulaştığı İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun valilik tarafından düzenlenen pandemi toplantısına çağrılmamasına tepki gösterdi.

İstanbul’da pandemi dolayısıyla bir toplantı yapılıyor. Bu toplantıya İBB Belediye başkanı davet edilmiyor? Niçin? Bu davet yapılmamanın bir ağırlığı var. Bir sindirememişlik var. Demokrasiyi sindirememezlik. Başarıyı sindiremiyorlar. Ekrem Bey İstanbulluların oyuyla geldi. Ekrem Bey bunlar AK Partili bunlara hizmet götürmeyelim dedi mi? Hayır, tam aksine. İki yüzlülükle valilik yapılmaz. Vali sağlam, onurlu durur. Koltuk için onurunu satan vali olmaz.

‘Bana biraz abartılı geldi’ demek dalga geçmektir

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde, “Yiyecek ekmek bulamıyoruz” diye seslenen bir yurttaşa, “Bana biraz abartılı geldi” yanıtı verip çay fırlatmasını da gündemine aldı.

Malatya’ya gitti, servisçiler odası başkanı da AK Partili. Esnaf olarak müjde bekliyoruz diyor. Erdoğan’ın verdiği yanıt ne müjdesi ben müjde verdim zaten. Başkan senin kulağın duymuyor mu? Koskoca Erdoğan size ne müjdeler vermiş siz farkından bile değilsiniz. Askıda ekmek uygulaması! Başkan devam ediyor, ‘Vallahi işsiziz, evimize ekmek götüremiyoruz.’ ‘Bu bana çok abartılı geldi’ diyor Erdoğan. Dalga geçmektir biliyor musunuz!

‘Vatandaşta Fransız malı alacak halk mi kaldı’

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile gerilim siyaseti yürüten Erdoğan’ın Fransız mallarını boykot çağrısı hakkında konuşan CHP lideri, şu çağrıyı yaptı:

Vatandaşta Fransız mallarını alacak hal mi kaldı! Vatandaşa askıda ekmek demişsin. Çıkıyorsun Fransa mallarına boykot uygulayacağız diyorsun. Sen uygulayacaksın kardeşim. Sanki servisçi akşam eve gidince bir Fransız parfümü aldım sana diyecek. Adam ekmek bulamıyor. Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine hanımın bir çantası var. Onu da Saray’ın bahçesinde yaksın, protesto ediyorum desin. Ahkam kesiyorsun arkasında durmuyorsun.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fransa'dan Türkiye'deki vatandaşlarına 'güvenlik' uyarısı
Sonraki Haber
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Cantürk'e hapis cezası