Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Babacan’a ziyaret

Kılıçdaroğlu’ndan Babacan’a ziyaret

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşen DEVA Partisi lideri Babacan, “Hükümetlerin görevi vatandaşlarımızın yokluk karşısında sabretmesini istemek değil vatandaşlarımıza mümkün olan en yüksek yaşam koşullarını sunmaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti.

DEVA Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaret sonrasında ikili basının karşısına geçti.

Kendisine yöneltilen “ittifak” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Sadece ziyarete geldik. Bugün için bir ittifak gündemde değil. Ancak seçim sathı mailine girersek belki o dönem gündeme gelebilir” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir” sözlerine ilişkin sorulan soruya ise Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

Mümin alçak gönüllüdür, mümin kul hakkı yemez, mümin bu ülkede aç yatan çocuklar varsa sarayda oturmaz. Bir insanın söylemi ile eyleminin örtüşmesi gerekiyor. Söylemi farklı yaşam tarzı farklı ise orada riya vardır, iki yüzlülük vardır. Dolayısıyla Erdoğan’ın sözlerinin ciddiye alınacağını sanmıyorum.

Babacan ise aynı soru hakkında şunları söyledi:

Hükümetlerin görevi vatandaşlarımızın yokluk karşısında sabretmesini istemek değil vatandaşlarımıza mümkün olan en yüksek yaşam koşullarını sunmaktır. Yokluğa karşı sabredin diye nasihatta bulunmak hükümetin görevi değildir.

Türkiye’de olası bir erken seçime ilişkin sorulan soruya da cevap veren Ali Babacan, şunları belirtti:

Türkiye’de 2023 yılına kadar ne ekonomik sisteminin ne finansal sisteminin ne de siyasi meşruiyetinin devam etmesi ve dayanması mümkün değil. Er ya da geç vaktinden önce bir seçim söz konusu olacak. Biz bu gelişmeyi 7 ay önce kurulan bir siyasi parti olarak izliyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uluslararası toplumun tepkisine rağmen: 46 yıl sonra Maraş'ın bir kısmı açıldı
Sonraki Haber
Gazeteci Kaya ve Sayılğan'ın ilk duruşması yapıldı