Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘Kobani’ soruşturmasına tepki

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kobani’ soruşturmasına tepki

HABER MERKEZİ – HDP’ye yönelik sürdürülen ‘Kobani’ soruşturmasına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Neden 6 yıl beklediniz? Acaba biz Millet İttifakı’nı nasıl dağıtırız hinliğinin peşindeler. Haklıyla haksızı ayıracaktır bizim insanımız” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Altı yıl önceki Kobani eylemleri gerekçe gösterilerek HDP’li 17 siyasetçinin tutuklanması ve Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, sorunların demokrasiyle çözülebileceğini belirterek, şunları söyledi:

Seçilenler sadece biz değiliz, belediye başkanları da seçiliyor. Farklı düşünüyor diye gazeteciyi, siyasetçiyi hapse atarsanız olmaz. Biz her koşulda demokrasiyi savunmak zorundayız. Baroların kendi seçimlerini yapmalarına yasak getirildi. Hukukçulara yasaya aykırı yasak uyguluyorsunuz. Bunun üzerinde de durmak gerek. Demokrasinin bir başka özelliği de seçimle gelenlerin seçimle gitmesidir. Meşruiyetin kaynağı halktır. Seçimle gelen seçimle gitmelidir.

Seçimle gelen belediye başkanı (Ayhan Bilgen) aynı olaydan hapis yatmış, AYM ‘hak ihlali’ demiş. Eğer siz halkın oyunu alan bir kişiyi halkın iradesini bir tarafa atarak onu bulunduğu makamdan alıp kayyum atıyorsanız bu ülkede demokrasi yoktur. Üstelik seçimle gelen belediye başkanı daha önce aynı suçtan aynı olaydan ötürü gözaltına alınmış, hapis yatmış, çıkmışsa olay çok daha vahim durumdadır. Bunu sadece son olaylarla ilgili söylemiyorum.

‘Kobani’ soruşturması kapsamındaki operasyona ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Bir yerde haksızlık varsa o haksızlık karşısında susana ne denir? Bir yerde insanlar milletin iradesini yok sayıyorsa ve itiraz etmiyorsanız, haksızlığa karşı durmayana dilsiz şeytan denir” dedi ve ekledi:

Balyoz, Ergenekon olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? Kim haklı çıktı, biz çıktık. Neden 6 yıl beklediniz? Acaba biz Millet İttifakı’nı nasıl dağıtırız hinliğinin peşindeler. Haklıyla haksızı ayıracaktır bizim insanımız.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu istifa ettirildiğinde de aynı açıklamayı yaptık. Bir yerde adaletsizlik varsa adaletin standardı olmaz. Adaletsizlik kime karşı yapılmışsa sesinizi ona karşı yükselteceksiniz. Demokrasiler çifte standardı kabul etmez” diye belirtti.


Buldan anlattı: 6-8 Ekim’de ne oldu?




Önceki Haber
Bab’da şiddetli patlama: 10'u aşkın ölü
Sonraki Haber
Van'da gazetecilere gözaltı: Gerçeği açığa çıkardıkları için hedef alındılar