Ana SayfaGüncel‘Kobani’ soruşturmasından tutuklanan siyasetçilerin tutukluluk itirazlarına ret

‘Kobani’ soruşturmasından tutuklanan siyasetçilerin tutukluluk itirazlarına ret

HABER MERKEZİ – ‘Kobani’ soruşturması kapsamında aralarında Ayhan Bilgen, Alp Altınörs ve Beyza Üstün’ün de bulunduğu 17 siyasetçinin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ‘Kobani eylemleri’ soruşturması kapsamında tutuklanan 17 siyasetçinin tutukluluk itirazları reddedildi.

17 siyasetçinin tutuklanması nedeniyle Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan itiraz reddedilerek, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

Her tutuklama kararı için yapılan ayrı ayrı itirazlara ise Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tek gerekçe ile reddederek, tutukluluğun devam etmesi yönünde karar verdi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararın gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

…2014/146757 soruşturma sayılı dosyası hakimliğimize gönderilmiş olmakla evrak incelendi. Dosyada mevcut bilgi, belge ve araştırma tutanakları, taraf beyanları, dijital materyaller, sosyal medya paylaşım tutanakları, e-mail içerikleri ve dosyadaki diğer somut deliller uyarınca, şüpheliler yönünden kuvvetli suç şüphesinin var olduğu, soruşturmanın sürdürüldüğü, örgütsel irtibat olduğu değerlendirilen bir kısım şüphelilerin ifadelerinin henüz tamamlanmadığı ve delillerin henüz tam olarak toplanmadığı, atılı suçlara tutuklama tedbirinin orantılı bir tedbir niteliğini taşıması dikkate alınarak şüphelilerin itirazlarının ayrı ayrı reddine…

‘Kobani’ soruşturması hakkında

Tutuklanmasının ardından görevden alınarak yerine kayyum atanan HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen 25 Eylül’de gözaltına alınırken

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen ‘Kobani eylemleri’ soruşturması kapsamında HDP’nin 2014 yılında MYK’sinde yer alan üyelerinin de aralarında bulunduğu 20 siyasetçi, 25 Eylül’de gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan siyasetçiler sekiz günlük gözaltı işlemi ardından 2 Ekim’de Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılarak ifadeleri alınmıştı. İfadelerinin ardından siyasetçilerden 17’si tutuklanmıştı.

Tutuklanan isimler şöyle: HDP Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, HDP MYK üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekili Ayla Akat Aka, BDP eski Eş Genel Başkanı ve milletvekili Emine Ayna, HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, , Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, HDP eski Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve eski milletvekili Prof. Dr. Emine Beyza Üstün.

Soruşturma kapsamında 12 Ekim tarihinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski Milletvekili Aysel Tuğluk da 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla tutuklanmıştı.

20 Eylül 2019 tarihinde de aynı soruşturma kapsamında HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkında da tutuklama kararı verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadıköy Belediyesi işçilerinden 23 Ekim’e kadar süre: Ya anlaşma ya grev
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde toplam vaka sayısı 40 milyona yaklaştı