Ana SayfaMedyaKürt Kadın Gazeteciler Günü: Aydınlığı topluma ulaştıracağız

Kürt Kadın Gazeteciler Günü: Aydınlığı topluma ulaştıracağız

HABER MERKEZİ – Kürt Kadın Gazeteciler Günü’ne ilişkin açıklama yapan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, “Toplumun karanlığa sürüklendiği bu dönemde kadın gazeteciler olarak ‘aydınlığı’ ne olursa olsun topluma ulaştıracağımızı bir kez daha söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gurbetelli Ersöz’ün öldürüldüğü gün olan 7 Ekim, 2013 yılından beri Kürt Kadın Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor.

Bugüne dair yazılı bir açıklama yayınlayan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), “Türkiye’nin ilk kadın yayın yönetmeni Gurbetelli Ersöz’ün yaşamından ilmek ilmek örerek Kürt kadın gazetecilere miras bıraktığı hakikat arayışçılığı, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Ersöz’ün 90’lı yıllarda gazetecilerin sokak ortasında öldürüldüğü dönemlerde yayın yönetmenliği yaparak baskı, katliam ve yok etmelere karşı kalemiyle mücadele ettiği ve ardıllarına nasıl mücadele edileceğini miras bıraktığı vurgulandı.

Açıklamada devamla şöyle denildi:

Mevcut iktidarlar tarafından yıllardır Kürt halkı üzerinde uygulanan her türlü yok etme politikasının farklı yöntemlerle bugün de sürmektedir. Bizler Kürt kadın gazeteciler olarak tüm baskı, tutuklama, gözaltılara ve kapatmalara rağmen mirasını devraldığımız hakikat arayışçılığından hiç tereddüt etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Toplumun karanlığa sürüklendiği bu dönemde kadın gazeteciler olarak “aydınlığı” ne olursa olsun topluma ulaştıracağımızı bir kez daha söylüyoruz.

Dünden bugüne baktığımızda çok az imkanlarla kadının sesi olmak için alanlara çıktığımız ilk günden bu yana büyük yol kat ettiğimizi görüyoruz. Tabi bunların yetmediğini ve hep bir mücadele ve akış içerisinde olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu yüzden akışımız hep halka, kadına, çocuğa ve ezilenlere olacak.


Türkiye basın tarihinin ilk kadın genel yayın yönetmeni: Gurbetelli Ersöz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkan KHK'li akademisyene para cezası
Sonraki Haber
İran askeri sınır ticareti yapan köylüyü öldürdü