Ana SayfaGüncelMaçoğlu dahil 81 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Maçoğlu dahil 81 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Munzur Gözeleri’ndeki tahribata ve yıkıma “Dur” demek için “Ovacık’tan Munzur Gözeleri’ne İnsan Zinciri” eylemine katılan aralarında Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’nun da bulunduğu 81 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Dersim’deki Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı, Munzur Koruma Kurulu’nun çağrısıyla Munzur Gözeleri’nde gerçekleştirilen ve gözelerde yürütülen projenin protesto edildiği eyleme katılanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Yapılmakta olan rekreasyon çalışmaları kapsamında Munzur Gözeleri’ndeki tahribata ve yıkıma “Dur” demek için “Ovacık’tan Munzur Gözeleri’ne İnsan Zinciri” eylemine katıldığı için hakkında soruşturma başlatılan isimler arasında Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da yer alıyor.

Aralarında Dersim Baro Başkanı avukat Kenan Çetin, Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Ben ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de bulunduğu toplamda 81 kişi ifadeye çağırıldı.

Soruşturmanın gerekçesinde, valiliğin tüm toplantı, gösteri ve eylemlerini Covid-19 salgını kapsamında yasakladığı kararı gösterildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yerel mahkeme AYM’nin Berberoğlu kararına uymadı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Saray hükümeti tefeci hükümetidir