Ana SayfaÇalışma YaşamıMaden işçileri AKP’yle görüştü, direnişlerine Kırkağaç’ta devam edecek

Maden işçileri AKP’yle görüştü, direnişlerine Kırkağaç’ta devam edecek

HABER MERKEZİ – Ödenmeyen tazminatları için Soma ve Ermenek’ten yürüyüş başlattıktan sonra Ankara’ya yürüyüşleri engellenen maden işçileri, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’le görüştü. Sorunun çözümü için 10 gün içinde somut adım atılacağı belirtildi. Öte yandan Salihli’de bekleyişlerini sürdüren madenciler direnişlerine sonuç alana kadar Kırkağaç’ta devam edeceklerini açıkladı.

Manisa’da Uyar Madencilik’e ait maden ocağında tazminatları ödenmeden işlerine son verilen işçilerin 12 Ekim’de Ankara’ya başlattıkları yürüyüş engellenmişti.

Manisa Salihli Trafik Parkı’nda bekleyişini sürdüren maden işçilerinin seçtiği üç temsilcisi ve Bağımsız Maden-İş Sendikası Uzmanı Kamil Kartal’dan oluşan heyet AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede 748 maden işçisinin mağduriyetinin çözümü için 10 gün içerisinde somut adım atılacağı belirtildi.

Bağımsız Maden İş Sendikası da Twitter üzerinden görüşmenin olumlu geçtiğini duyurdu.

“Sonuç alana kadar Kırkağaç’ta bekleyeceğiz”

Öte yandan Salihli’de bekleyişlerini sürdüren madenciler de görüşmenin ardından bir açıklama gerçekleştirdi.

Gazete Duvar’dan Cihan Başakçıoğlu ve Osman Çaklı’nın haberine göre, Sendika Yöneticisi Başaran Aksu, verimli bir toplantı gerçekleştiğini ifade ederek, Zengin’in bu toplantıda mutlaka 10 gün içerisinde samimi bir inisiyatif alacağını söylediğini ifade etti.

Sonuç alana kadar Kırkağaç Çamlığı’nda bekleyişlerini sürdüreceklerini belirten Aksu, Manisa Valisi’yle de gerekli görüşmelerin yapıldığını ve valiliğin de durumu uygun gördüğünü kaydederek şunları dedi:

Biz bu müzakere sürecini aktif bir şekilde Kırkağaç Çamlığı’nda bekleyeceğiz. Biz başından beri Uyar Maden işçilerinin çok haklı bir davaya sahip olduğunu bu sorunun aslında geçmişte çoktan çözülmesi gerektiğini defalarca ifade ettik. Ancak kimse sesimizi bugüne kadar duymadı.

Bu arada maden işçilerinin Ankara yürüyüşünün yasaklanması Manisa Valiliği tarafından 15 gün daha uzatıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisi: Dünya çapında vaka sayısı 41 milyonu geçti