Ana SayfaGüncelMardin ve Adana’da ev baskınları: Gözaltılar var

Mardin ve Adana’da ev baskınları: Gözaltılar var

HABER MERKEZİ – Mardin ve Adana’da sabah saatlerinde çok sayıda adrese yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın da bu operasyon kapsamında gözaltına alındığı kaydedildi.

Mardin’in Derik, Kızıltepe, Artuklu ve Dargeçit ilçelerindeki bazı adreslere bu sabah saatlerinde eş zamanlı olarak polis baskını gerçekleştirildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Artuklu ilçesinde yapılan operasyonlarda aralarında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER) Kurucular Kurulu Üyesi 76 yaşındaki Ramazan Kalkan ile kızı Hatice Kalkan’ın da olduğu üç kişi gözaltına alındı.

Derik ilçesinde yapılan ev baskınında da, 70 yaşındaki emekli imam Mesut Çelik gözaltına alındı. Çelik, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün hayatını kaybettiği bombalı saldırının faili olduğu iddiasıyla 2 kez müebbet hapis cezası verilen Şerif Mesutoğlu’nun babası.

Dargeçit’te ise, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP Dargeçit Belediye Eşbaşkan Adayı olan Ahmet İnci ile Lokman Fındık isimli siyasetçiler gözaltına alındı. Kızıltepe’de de bir kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da gözaltına alınan TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın da bu operasyon kapsamında gözaltına alındığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında başka isimler hakkında da gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Adana’da da gözaltı

Adana’da da sabah saatlerinde birçok adrese polis tarafından baskın düzenlendi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “örgüte yardım etmek” iddiasıyla açılan bir soruşturma kapsamında evlerine yapılan baskınlarda beş kişi gözaltına alındı.

Baskın yapılan evlerdeki kimi dijital materyallere el konulurken, gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube’ye götürüldü.

Savcılık, gözaltına alınanlara ilişkin dosyaya 24 saatlik “avukat görüşü kısıtlanması” getirdi. Emniyet’e giden avukatlar, kısıtlılık kararı nedeniyle müvekkilleri ile kişiyle görüştürülmedi.


  TJA Sözcüsü Gökkan gözaltına alındı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski başbakan Mesut Yılmaz yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Pentagon’dan Türkiye’ye uyarı: DSG ile ateşkese saygı gösterin