Ana SayfaÇalışma YaşamıMedeni kanunu hedef alan başhekim yardımcısı görevden alındı

Medeni kanunu hedef alan başhekim yardımcısı görevden alındı

HABER MERKEZİ – GATA başhekim yardımcısı Dr. Ali Edizer, medeni kanunu hedef alıp, erkeklere ‘ikinci eş alın’ çağrısında bulunması üzerine görevden alındı.

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer, medeni kanunu hedef alan ifadeler kullandı.

Edizer, sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, evli olduğu kadını aldatan erkeklere, “Neden boşanıyorsunuz? Allah size ruhsat vermiş bir tane daha alın” çağrısında bulundu.

Medeni kanuna karşı olduğunu ve onunla mücadele ettiğini belirten Edizer, Esra Erol’un sunduğu program üzerinden de şu ifadeleri kullandı:

Edizer’in bu ifadelerine gelen tepkiler üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.

Özel, “Sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA’nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettim. Sayın Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevden alındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu
Sonraki Haber
Polisler tarafından darp edilen kadına 9 yıla kadar hapis