Ana SayfaToplumsal CinsiyetMelek’i öldüren Mustafa Aslan tutuklandı

Melek’i öldüren Mustafa Aslan tutuklandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da ablası Melek Aslan’ı öldüren Mustafa Aslan tutuklandı. Melek’in bir süre önce kendisini tehdit eden Orhan isimli erkekten ayrıldığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktığı. Orhan’ın, Melek’in ailesini aradığı ve ailesinin de kızlarına tepki gösterdiği belirtildi.

Melek Aslan 21 Ekim günü, 21 yaşınki erkek kardeşi Mustafa Aslan tarafından Diyarbakır’da silahla vurularak öldürülmüştü.

Gözaltına alınan Aslan, emniyetteki ifadesinde “Namusumuzu temizledik” demişti.

Aslan, nöbetçi mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

24 yaşındaki Melek’in cenazesinin ise dün gece babası tarafından morgdan teslim alındığı öğrenildi.

Ayrıldığı erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırmış

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğup büyüyen Melek, Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü’nü kazanınca Diyarbakır’a geldi ve okulunu bitirdikten sonra burada yaşamaya devam etti.

DHA’nın haberine göre, üniversiteden bir yıl önce mezun olan Melek, birlikte olduğu Orhan V. ile evlenmeye karar verdi.

Melek, Orhan V.’nin yaşadığı Sakarya’ya giderek orada KPSS’ye hazırlanmaya başladı. Melek, bir süre sonra kıskançlık bahanesi ile kendisini tehdit eden Orhan V.’den ayrıldı.

Ancak erkeğin tehditleri ayrılınca da devam etti. Melek de bunun üzerine emniyete giderek Orhan V. hakkında şikayette bulundu. Melek, şikayet dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

Sakarya’da yaşayan Orhan V. ile yaklaşık bir yıl önce tanıştım. Sevgili olduk. Beni ailesiyle tanıştırdı. Evlerine gidip, geliyordum. Ben de Orhan’ı ailemle tanıştırdım, evlenecektik. Mezun olduktan sonra Orhan beni Sakarya’ya çağırdı. Ailemden habersiz yanına gittim. Kız yurdunda kalmaya başladım. KPSS’ye de hazırlandım. Orhan, Almanya’da iş yaptığından sık sık oraya da giderdi.

Orhan’la Sakarya’da bir kafede otururken bir erkek arkadaşım aradı. Açmamı istedi. Benden şüphelendi ve kıskandı. Bunun üzerine tartışmaya başladık. Beni tehdit edince Sakarya’da emniyete giderek şikayetçi oldum. Sonrasında da tehdit ve şantajları devam etti. Bunun üzerine tekrar şikayetçi oldum. Sosyal medya hesaplarımı kapattım. Telefonumdan kendisini engelledim ve 3 ay önce tekrar Diyarbakır’a geldim.

Melek, Orhan V.’nin ailesi üzerinden kendisine ulaşmaya çalıştığını belirterek, “Bana ulaşamayınca aileme ulaşmış. Ne söylediğini bilmiyorum ama ailem beni aradı ve tepki verdi. Sonrasında da ailem benimle irtibatı kesti. Ancak Orhan peşimi bırakmadı. Telefonumdan arayarak çekiliş kazandığımı söylediler” dedi.

Bir otele davet ettiler. Gittiğimde Orhan oradaydı. Kendisiyle görüştüm. Tekrar tartışmaya başladık. Beni darp edince tekrar şikayetçi oldum. Sonrasında yine Diyarbakır’da defalarca karşıma çıktı. Sosyal medya üzerindeki hesaplardan tehdit ve şantajla devam etti.

Melek’in şikayeti üzerine ifade veren Orhan V. ise “Melek Aslan eski sevgilim olur. Kendisine 30 bin euro vermiştim. Onu istediğim için böyle yalanlarla benden şikayetçi oldu” iddiasında bulundu.

‘Erkek arkadaşı ailesine ne dediyse o yüzden öldürdü’

BBC Türkçe’ye konuşan Melek’in liseden bir arkadaşı, kadının baskıcı bir ailesi olduğunu, onun son üç yılda ailesiyle görüşmediğini belirterek şunları anlattı:

Ailesi eve gelmesi için ısrar etmiş ama gelmek istememiş, erkek arkadaşı aileyi arayıp onlara bir şeyler söylemiş. Yani o adam telefonda aileye ne demişse Melek bu sebepten dolayı öldürülmüş olmalı. Erkek kardeşi arayıp geleceğini söylemiş ama Melek kardeşinin böyle bir şey yapacağını aklından geçirmemiş olacak ki onunla buluşmak için parkta sözleşmiş, Melek oraya kardeşini görmeye gideceğini sanmış, ne bilsin kardeşinin katilini olacağını. Çok üzüldüm gerçekten.


  Diyarbakır'da Melek Aslan erkek kardeşi tarafından öldürüldü

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkez Bankası beklentilerin aksine faizi sabit tuttu
Sonraki Haber
'Pandemi Döneminde Kadın Raporu': Şiddet, sömürü ve yoksulluk arttı