Ana SayfaEkolojiMeteoroloji: Batı bölgeleri yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek

Meteoroloji: Batı bölgeleri yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Perşembe sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege’de sağanak beklendiğini duyurdu. Açıklamada, “Yağışlı sistemle birlikte batı bölgelerimizde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği tahmin ediliyor” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin batı kesimlerinin 8 Ekim Perşembe sabah saatlerinden itibaren iki gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği tahmininde bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, şu tahminlerde bulunuldu:

  • Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara Bölgesinin tamamı ile Kuzey Ege’de kuvvetli olması bekleniyor.
  • Yağışlı sistemle birlikte batı bölgelerimizde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği tahmin ediliyor.
  • Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Perşembe günü Marmara ve Ege Bölgesinde, Cuma günü ise İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de kuvvetli esmesi bekleniyor.
  • Yağışlı sistemin Cuma günü Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Açıklamada ayrıca, “Yeni yağışlı sistemle ilgili Çarşamba ve Perşembe günleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, dolu riskine de dikkat çekti:

Perşembe günü gelecek olan soğuk bir sistem var, Trakya’dan başlayan. Özellikle Ege ve Marmara’da kuvvetli yağışlarla birlikte dolu riskinin oluşması çok yüksek görünüyor, beraberinde hortum da olabilir. Bir beyzbol topu kadar değil ama ceviz ya da fındık büyüklüğü kadar bir dolu oluşma olasılığı Perşembe ve Cuma günleri için Marmara, Ege, Batı Karadeniz’deki vatandaşları bekliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Halkın protestosu ÇED toplantısını iptal ettirdi
Sonraki Haber
Batman'da eylem ve etkinlik yasağı 15 gün daha uzatıldı