Ana SayfaEkolojiMetetoroloji’den üç kent için ‘turuncu’ uyarı

Metetoroloji’den üç kent için ‘turuncu’ uyarı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Salı günü kuvvetli yağış beklendiği tahmininde bulunduğu Balıkesir, Çanakkale ve İzmir için ‘turuncu’ uyarı yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin batı kesimlerinde 13 Ekim Salı günü (yarın) kuvveti yağış beklendiğini duyurdu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne’nin güneyi, Balıkesir’in Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortuma karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Öte yandan “Türkiye İçin Uyarı Durumu” tablosunda ise Balıkesir, Çanakkale ve İzmir için ‘turuncu’ kodlu uyarı yayımlandı.

‘Turuncu’ uyarı ne anlama geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgide şöyle deniyor: “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Baro Başkanı: Söylenecek söz kalmadı, savunma yargılanıyor
Sonraki Haber
Maraş'ta inşaatta göçük: İki işçi yaşamını yitirdi