Ana SayfaGüncel‘Mutluluğu İnşa Edenler’ film seçkisi Pera’da

‘Mutluluğu İnşa Edenler’ film seçkisi Pera’da

HABER MERKEZİ – “Mutluluğu İnşa Edenler – Arnavutluk Sineması” başlıklı film seçkisinin gösterimleri, 14 Kasım’a kadar Pera Müzesi’nde gerçekleşecek.

Pera Film yeni programında, Pera Müzesi’nde başlayan “Bir Rüyanın İnşası” sergisinin izlerini sürdüğü döneme içeriden bir bakış sunuyor ve izleyicileri Arnavutluk sinemasında bir yolculuğa davet ediyor.

“Mutluluğu İnşa Edenler” başlıklı programda, son yıllarda Arnavutluk’ta çekilen ve Arnavut toplumcu gerçekçiliğine odaklanan üç film yer alıyor.

Filmlerde yeni bir başlangıcı, mutlu ve ideal bir dünyayı kendi hayatlarında inşa etmek için çabalayan karakterlerin hikayeleri anlatılıyor.

23 Ekim itibariyle başlayan, 14 Kasım’a dek sürecek programda;

  • Geçmişin insanların hayatını işgal ettiği bir mekanın atmosferini dönem müziği ve büyüleyici kesintisiz çekimler sayesinde kusursuz biçimde yansıtan Bota,
  • Tamamı çocuk karakterin perspektifinden çekilmiş olan, göç temasını ve çözümsüz bir durumda bulunan baba ile oğul arasındaki karmaşık ilişkiyi ele alış biçimiyle kendinden övgüyle söz ettiren Babam,
  • Dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Sarajevo Film Festivali’nin yarışma bölümünde yapan, kız kardeşlik ve erkek egemen aile gelenekleri üzerine alışılmışın dışında bir anlatım biçimi kuran yol filmi Açık Kapı yer alıyor.


Detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Sancar'dan çağrı: Kürt barış hareketi kuralım
Sonraki Haber
Nobel ödüllü Kandel'den insan zihninin işleyişine dair