Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem davaları: Ayhan Bilgen’e beraat

Özgür Gündem davaları: Ayhan Bilgen’e beraat

HABER MERKEZİ – Özgür Gündem gazetesinin Danışma Kurulu üyesi olduğu için yargılanan görevden alınarak yerine kayyum atanan HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen beraat etti.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Danışma Kurulu üyesi olduğu için, hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak”, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla suçlanan, ‘Kobani’ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP’li Ayhan Bilgen’in tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Bilgen, tutuklu bulunduğu Ankara Sincan Kampüs Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada söz alan Bilgen, gazete ile organik bir bağının olmadığını, sadece gazetenin Danışma Kurulu üyesi olduğunu söyledi.

O dönem Ankara’da bulunmasından dolayı gazetenin karar alma işleyişine katılmadığını belirten Bilgen, sadece insan hakları ihlalleri konusunda önerilerde bulunduğunu ifade etti.

Avukatı Özcan Kılıç, müvekkilinin savunmalarına katıldığını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Ardından esasa ilişkin mütalaasını tekrarlayan iddia makamı, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak” ile “örgüt propagandası yapmak” suçlamalarından Bilgen’in beraatını isterken, “örgüt üyesi olmak” suçlamasından dosyanın Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden DTK davasıyla birleştirilmesi için dosyanın ayrılmasına karar verilmesini istedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bilgen’e yöneltilen “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak” ve “Örgüt propagandası” suçlarından beraatına karar verirken, “Örgüt üyesi olmak” suçundan da dosyanın tefrik edilmesine hükmetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Maden işçilerinin TKİ ile görüşmesinden sonuç çıkmadı
Sonraki Haber
Özsavunma ile evli olduğu erkeği öldüren kadın ile oğluna 15'er yıl hapis