Ana SayfaToplumsal CinsiyetÖzsavunmada bulunan Fikriye’nin oğlu: Babam annemin eline silahlı zorla verdi

Özsavunmada bulunan Fikriye’nin oğlu: Babam annemin eline silahlı zorla verdi

HABER MERKEZİ – Adana’da kendisini darp eden evli olduğu Hakan Özbek’i özsavunmada bulunarak öldüren ancak ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan tutuklanan Fikriye Özbek’in oğlu, silahlı annesinin eline babasının zorla verdiğini ve ‘Eğer bana sıkmazsan ben de yarın anneni öldüreceğim, seni de onun önünde öldürüp, anneni çıldırtacağım’ dediğini aktardı. Fikriye’nin avukatı Sevil Aracı da “Fikriye katil değil, şiddet mağduru” dedi.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde yaşayan Fikriye Özbek, 3 Eylül gecesi kendisini şiddete maruz bırakan evli olduğu Hakan Özbek’i öldürmüştü.

“Ben öldürmeseydim, o beni öldürecekti” diyen Fikriye, gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Fikriye’nin ifadesinde Özbek tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldığını ve ancak kendisini tehdit ettiği için şikayette bulunamadığını söylediği ortaya çıktı.

DHA’nın haberine göre Özbek’in kendisini kemerle dövdüğünü, üzerinde sigara söndürdüğünü ve kızgın yağ dökmekle tehdit ettiğini ifade eden Fikriye, “Olay gecesi elime silahı zorla verdi. ‘Ben bu tüfeğin huyunu biliyorum’ dedi ve namluya üç kez vurdu. Tüfek ateş aldı. Benim elim tetiğe hiç değmedi” dedi.

Fikriye hakkında, ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İlk duruşma 6 Kasım’da yapılacak.

Fikriye’nin avukatı Sevil Aracı, Fikriye’nin yıllarca şiddet gördüğünü ve bu cinayeti işlemediğini söyledi.

Eşini öldürmek suçuyla suçlanan bir sanık oldu Fikriye. Ancak biz biliyoruz ki Fikriye bu cinayeti işlemedi. Kendi anlatımı ve yaşadığı tüm olaylardan baktığımızda aslında onu bu noktaya getiren sürecin çok büyük bir mağduriyet içerdiğinin farkındayız. Yıllarca çok ciddi anlamda şiddet görmüş. Hatta işkence boyutlarında bir şiddet görmüş.

Fikriye ile Özbek’in 10 yaşındaki çocuklarının da olay gecesine tanık olduğunu belirten Aracı, bu nedenle mahkemede dinlenmesini talep edeceklerini kaydetti.

Biz müebbet ile cezalandırılacağına inanmıyoruz. Olayı kendisinin yapmadığını ifade ediyor. Çocuğun da olayı gördüğünü öğrendik. O sırada Fikriye de bunu bilmiyordu. Babasının zorla silahı annesinin eline verdiğini, patlamasına sebep olduğunu çocuk görmüş. Biz de mahkemede dinlenmesini talep edeceğiz. Bu ifade de alındıktan sonra net bir şekilde ortaya çıkacaktır gerçek. Fikriye katil değil, şiddet mağduru. Biz beraat edeceğine inanıyoruz.

‘Annemin eline silahı zorla tutuşturdu’

Babasının annesine her gün şiddet uyguladığını dile getiren çocuk ise olanları şöyle anlattı:

Annemin eline silahı zorla tutuşturdu. ‘Eğer bana sıkmazsan ben de yarın anneni öldüreceğim, seni de onun önünde öldürüp, anneni çıldırtacağım’ dedi. Annem ‘ben yapmam, sıkmam Hakan’ dedi. Babam da ‘Sıkacaksın, çocuklarımın ölüsünü öpeyim ki ben bu silahı patlatmasını bilirim’ dedi. Silaha üç kere vurdu. Tüfek patladı. Sonra korkumdan içeri gidip, uzandım. Yan komşumuz Ali abi geldi. Polisi aradılar, polis geldi.

Annem korku içinde yaşardı. Babam onu her gün kemerle dövüyordu. Bizi dövmez sadece kızardı. Anneme küfürler saydırır, bir şey söylediği zaman da hemen döverdi. Akşamları hep kavga ediyorlardı. Bir kere de yağ kızdırmış, üzerine dökecekti, arkadaşı kurtardı.

‘Her gün kızım ölecek diye düşünüyordum’

Fikriye’nin annesi Rabiya Çulha da Özbek’in, kızını sürekli tehdit ettiğini ifade etti.

Ben her gün kızım ölecek diye düşünüyordum. Sabah kalkıp, kızımın sesini duyduğumda şükrediyordum. Vücudundaki izleri bana göstermezdi, saklardı. Arkadaşlarından öğrenirdim. Üzerinde sigara söndürürmüş. Kemerle vururmuş. ‘Anne üzülme bir şey olmaz, bizi öldürür, seni öldürür’ derdi. ‘Anneni, kardeşini öldürürüm, evinizi yakarım’ diye kızıma korku veriyordu. O da korkusundan bir şey yapamıyordu. Anneler ağlamasın artık, şiddet görmesinler.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ASAM'ın Garo Paylan'ı hedef göstermesine tepki büyüyor
Sonraki Haber
Bahçeli'nin hedefinde yine TTB var: Kapatılsın