Ana SayfaDünyaParis’te öğretmenin öldürüldüğü saldırı: Dokuz kişi gözaltına alındı

Paris’te öğretmenin öldürüldüğü saldırı: Dokuz kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Fransa’nın başkenti Paris’te sınıfta öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürü gösterdiği iddia edilen bir tarih öğretmeninin öldürülmesine ilişkin dokuz kişi gözaltına alındı.

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzey batısındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde bir öğretmen 16 Ekim’de öldürülmüştü.

BBC Türkçe’nin haberine göre, sınıfta öğrencilerine Hazreti Muhammed karikatürü gösterdiği iddia edilen öğretmeni okul çıkışında öldüren saldırganın 18 yaşında bir erkek olduğu açıklanmıştı.

Fransa’da basın öğretmenin öldürülmeden önce günlerce tehdit aldığını ve soruşturma kapsamında dokuz kişinin gözaltına alındığını yazdı.

Saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bunun “İslamcı bir terör saldırısı” olduğunu söyledi.

Macron, öğretmenin ifade özgürlüğünü öğrettiği için öldürüldüğünü belirtti ve “Kazanamayacaklar… Harekete geçeceğiz” dedi.

Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, öğretmenin öldürülmesinin ‘Fransa Cumhuriyeti’ne düzenlenmiş bir saldırı’ olduğunu ifade etti.

Fransa Parlamentosu’nun alt kanadı Ulusal Meclis’te milletvekilleri, oturum sırasında öldürülen öğretmen için saygı duruşunda bulundu




Önceki Haber
Tutuklu gazeteci Cemil Uğur: Tüm bedelleri vermeye hazırız
Sonraki Haber
İHD mültecilere yönelik hak ihlalleri raporunu açıkladı