Ana SayfaGüncelPolis köpeğiyle işkence edilen çocuklar travma yaşıyor

Polis köpeğiyle işkence edilen çocuklar travma yaşıyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bir evi köpekle basan polis, anne ve babayı yere yatırıp şiddet uyguladı. Odaya kapatılıp üzerlerinde köpek gezdirilen 7 ve 16 yaşındaki çocukların ise ağır travma geçirdiği öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 20 Ekim’de merkez Kayapınar ilçesinde yaşayan Faris Türk’ün evine baskın düzenlendi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Fahrettin Kılıç’ın haberine göre baskında, Faris ve Hanım Türk çifti ile 7 ve 16 yaşındaki çocuklarının polisin işkencesine maruz kaldığı iddia edildi.

Gözaltına alınan Faris Türk, çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Hanım Türk, aile boyu maruz kaldıkları işkenceyi anlattı.

Hanım Türk, sabah saat 05.00 sıralarında bulundukları binanın etrafının polislerce sarılarak evlerine baskın düzenlendiğini, kapıyı açacaklarını belirtmelerine rağmen, kapının polislerce kırıldığını söyledi.

‘Köpekli işkence yapıldı’

Evin kapısının kırılmasının ardından üç polisin köpekle eve girdiğini aktaran Türk, şunları söyledi:

Köpeği eşimin üstüne saldılar. 7 ve 16 yaşındaki iki oğlum dayılarının odasında uyuyordu. Oğlum polislerden korktu ve bağırdı. Babaları polislerin çocuklara şiddet uygulandığını düşünerek çocukların odasına doğru koştu fakat polisler eşimi şiddet uygulayarak başka odaya götürdü.

Polislerin kendisini darp ederek başka odaya götürdükleri ve başına silahla vurup, üstüne köpek saldıklarını söyleyen Hanım Türk, köpeğe karşı kendisini savunması üzerine silah dipçiğiyle darp edildiğini anlattı.

İşkence 2 saat sürdü

Daha sonra polislerin köpeği, eşi ve çocuklarının bulunduğu odaya götürdüklerini söyleyen Türk, şöyle devam etti:

Çocuklarımı yüzükoyun yere yatırmışlar. Köpeği çocukların üzerinde yürütmüşler. Çocuklarım travma yaşadı. 6 gündür korku içinde yaşıyorlar. Yaklaşık 2 saat işkenceye maruz kaldık. Eşim yaklaşık 10 polis tarafından yere yatırılarak darp edildi. Daha sonra içeriye 3 sivil polis girdi ve köpeği dışarı çıkardı. 3 sivil polis evi aradıktan sonra kimliklerimizi alarak komşuları çağırdı. Komşularımıza ‘Bakın biz onlara bir şey yapmadık, bir şeylerini çalmadık’ diyerek, tutanak tuttular.

‘Çocuklar hala ağlıyor’

Çocuklarının bu olaydan etkilenerek travma yaşadığını kaydeden Hanım Türk, “Oğlum hala geceleri korkudan bağırıyor, ağlıyor ve babasını soruyor. Ona babasının tutuklandığını söyleyemedik. Geceleri uyuyamıyor. Bu olay çocuklarım üzerinde çok büyük bir etki yarattı” diye ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Karabağ’daki ateşkes ilk saatte bozuldu
Sonraki Haber
Yoksulluk sınırı 8 bin lirayı geçti