Ana SayfaDünyaReuters/Ipsos anketi: Biden ile Trump arasında 10 puan fark var

Reuters/Ipsos anketi: Biden ile Trump arasında 10 puan fark var

HABER MERKEZİ – Reuters/Ipsos’un Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimine ilişkin anketine göre, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Demokrat Partili rakibi Joe Biden’ın 10 puan gerisinde.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine bir ay kala Corona virüsü testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump’ın rakibi Joe Biden’ın yapılan son bir ankete göre Trump’ın 10 puan önüne geçtiği bildirildi.

Reuters ve Ipsos tarafından 2-3 Ekim tarihlerinde yapılan anketin, çekirdek seçmen tabanı haricinde Trump’a verilen destek konusunda bir değişime işaret etmediği belirtildi.

Trump, Corona virüsü salgınını ciddiye almadığı ve tedbir kurallarına uymadığı gerekçesiyle eleştiriliyordu. Ayrıca Trump rakibi Biden’ı maske taktığı için eleştirmişti.

Biden’a yüzde 51 destek

DW Türkçe’de yer alan habere göre sanal ortamda yapılan ankete bin beş yetişkine görüşleri soruldu. Ankete göre 3 Kasım’da oy vermesi beklenen seçmenlerin yüzde 51’i Biden’ı desteklediğini, yüzde 41’i Trump’a oy vereceğini söyledi.

Ankete katılanların yüzde 4’ü ise üçüncü bir adayı desteklediklerini belirtirken, yüzde 4’ü de kararsız olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan anketlerde aradaki 1-2 puanlık farkı son ankette Biden’ın 10 puana çıkardığı görülüyor. Anketin yüzde 5 yanılma payı bulunuyor.

Donald Trump tedavi altında alındığı hastaneden bir video paylaşarak durumunun iyiye gittiğini söylemişti: “Yakında geri döneceğimi düşünüyorum ve seçim kampanyamı başladığım şekilde bitirmek için can atıyorum.”

Öte yandan Trump ile yakın çalışma ilişkisi olan kişilerin Corona virüsü testleri pozitif çıkmaya devam ediyor. Son olarak seçim kampanyası danışmanı Chris Christie’nin testinin pozitif çıktığı açıklandı.




Önceki Haber
46'sı 'Corona'dan: Eylül'de en az 177 işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 35 milyonu aştı