Ana SayfaDünyaRusya: Türkiye’nin tutumuna katılmıyoruz, askeri çözüm kabul edilemez

Rusya: Türkiye’nin tutumuna katılmıyoruz, askeri çözüm kabul edilemez

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova’nın Türkiye’nin Karabağ kriziyle ilgili tutumuna katılmadığını ve askeri bir çözümün kabul edilemez olduğunu söyledi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ bölgesinde 27 Eylül’de başlayan çatışmaların durdurulması amacıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devreye girmesiyle taraflar Moskova’da bir araya gelerek geçici ateşkeste anlaşmıştı.

Görüşmelere aracılık eden Lavrov, ‘esirlerin ve cenazelerinin takas edilmesi için ateşkes ilan edildiğini’ ve Azerbaycan ile Ermenistan’ın görüşmelere başlayacağını söylemişti.

Azerbaycan, Karabağ’ın geleceğiyle ilgili yürütülen görüşmelere Türkiye’nin de katılması önerisi getirmiş, Moskova’dan olumsuz yanıt verilmişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise dün Reuters’e verdiği röportajda, Türkiye’nin konuya ilişkin duruşunun hiçbir şeye çözüm olmadığını ifade etti ve Ankara’yı “ateşkesi baltalamakla” suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise bugün yaptığı açıklamada, Moskova’nın Ankara’nın Karabağ sorunuyla ilgili tutumuna katılmadığını ve askeri bir çözümün kabul edilemez olduğunu söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Lavrov, Rusya’da yerel radyolara verdiği bir röportajda, “Türkiye tarafından dile getirilen ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de defalarca ifade ettiği bu tutuma katılmıyoruz” dedi.

“Çatışmaya yönelik askeri bir çözümün olabileceğine dair bir görüşe katılmayacağımız sır değil” diyen Lavrov, bölgede temas hattına Rus askeri gözlemcileri göndermenin doğru olacağını, ancak kararın Azerbaycan ve Ermenistan’a bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu arada Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu da Azerbaycan ve Ermenistan savunma bakanlarını telefonla arayarak, ülkeleri Cumartesi günü Moskova’nın arabuluculuğunu yaptığı insani ateşkes altında verilen taahhütleri tam olarak yerine getirmeye çağırdı.




Önceki Haber
Ruhani: Pazar günü İran'a silah ambargosu kalkacak
Sonraki Haber
İstanbul Valiliği'nden ‘Bêrû’ soruşturması