Ana SayfaGüncelŞevin Alaca dahil 15 ismin gözaltı süresi uzatıldı

Şevin Alaca dahil 15 ismin gözaltı süresi uzatıldı

HABER MERKEZİ – Görevden uzaklaştırılan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da aralarında bulunduğu 15 kişinin gözaltı süreleri uzatılırken, gazeteci Selda Manduz ile beş kişi ise savcılığa çıkarılacak.

Kars’ta 1 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan gazeteci Selda Manduz ile siyasetçiler Hazal Ağadeve, İzzet Altig, Sabri Avag, Adem Karataş ve Zorba Başkutlu’nun emniyetteki ifade işlemleri sona erdi.

Aynı gün gözaltına alınan ve ardından görevden uzaklaştırılan HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da aralarında bulunduğu 15 kişinin ise halen ifadesi alınmadı.

21 kişinin tamamı adliyeye sevk edilirken, emniyetteki işlemleri sona eren Selda Manduz ve beş kişinin savcılık tarafından ifadeleri alınacağı öğrenildi.

Şevin Alaca’nın aralarında olduğu 15 siyasetçinin ise gözaltı süreleri uzatıldı.

Gözaltı süreleri uzatılan isimler şöyle: Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, HDP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekin, Kars Belediye Meclis üyeleri Kaya Naki, Fahrettin Kaya, Ömer Albayrak ve Suat Bayhan, Kağızman İl Genel Meclis üyesi Halil Kan, Dağpınar Belediye Meclis üyesi Hamdi Erkmen, Digor Belediye Meclis üyesi Hamit Taşdelen, TJA aktivisti Medya Tağay, önceki dönem Digor Belediye Meclis üyesi Reis Baykiz, belediye çalışanı Şengül Erkmen ve Bülent Ağbaba.


Bilgen: AYM kararını yok saydıklarını gayet açık bir biçimde gösterdiler

Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ve altı kişi görevden uzaklaştırıldı

Mithat Sancar yanıtladı: HDP kapatılabilir mi?




Önceki Haber
77 barodan ortak açıklama: Avukatların iradelerine ipotek koyuluyor
Sonraki Haber
46'sı 'Corona'dan: Eylül'de en az 177 işçi yaşamını yitirdi