Ana SayfaGüncelSiirt Belediyesi’nin eski eşbaşkanı Bakırhan’a 10 yıl hapis cezası

Siirt Belediyesi’nin eski eşbaşkanı Bakırhan’a 10 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Siirt Belediyesi’nin eski eşbaşkanı Tuncer Bakırhan’a “örgüte üye olmak”  iddiasıyla yargılandığı davada 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Siirt Belediyesi’nin eski eşbaşkanı Tuncer Bakırhan hakkında “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nce daha önce  “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlarından verilen hapis cezası kararının bozulmasıyla yeniden yargılanan Bakırhan duruşmaya katılmazken, avukatlar duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan avukatlar, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Bakırhan’a “örgüt üyesi olma” suçundan 8 yıl 9 ay, “örgüt propagandası yapma” suçundan, 1 yıl 3 ay 15 gün, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” suçundan ise 10 ay hapis cezası verildi.

Bakırhan “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet” suçlamalarından ise beraat etti.

Bakırhan’a 6 Temmuz 2018’de yargılandığı davada “örgüt üyesi olmak” suçundan 8 yıl 9 ay, “örgüt propagandası yapmak” suçundan ise 1 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sözler tutulmadı: Ermenekli madenciler yeniden Ankara'ya yürüyecek
Sonraki Haber
Tekirdağ ve Mardin'de iş cinayeti: İki işçi hayatını kaybetti