Ana SayfaGüncelTuma Çelik’in dokunulmazlığı kaldırıldı

Tuma Çelik’in dokunulmazlığı kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Hakkında “nitelikli cinsel saldırı” ve “tehdit” suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in dokunulmazlığı kaldırıldı.

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında “nitelikli cinsel saldırı” ve “tehdit” suçlamalarıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermişti.

Çelik hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması hakkında düzenlenen fezleke ile Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon Raporu, Genel Kurul’da kabul edilerek dokunulmazlığı kaldırıldı.

Ne olmuştu?

Tuma Çelik, 18 Temmuz’da hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle HDP’den istifa ettiğini açıklamıştı.

Soruşturmanın bir kadının, Çelik tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı suçlamasının ardından başlatıldığı ortaya çıkmıştı.

Çelik’in istifasına dair açıklama yapan HDP, söz konusu suçlamanın 30 Haziran’da partinin Merkez Disiplin Kurulu’na aktarıldığını belirterek, “Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır” demişti.

Açıklamada, “Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur” diye de belirtilmişti.

Milletvekili Tuma Çelik hakkında, 20 Temmuz’da HDP Merkez Disiplin Kurulu’nca kesin ihraç kararı verildiği açıklanmıştı.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nun 1 Ekim’deki toplantısında Çelik’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verilmişti.




Önceki Haber
HDP hariç: Irak-Suriye tezkeresi dört partinin oylarıyla kabul edildi
Sonraki Haber
Halk TV'ye ‘Azerbaycan’ ve ‘Aliyev’ cezası