Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci Cemil Uğur: Tüm bedelleri vermeye hazırız

Tutuklu gazeteci Cemil Uğur: Tüm bedelleri vermeye hazırız

HABER MERKEZİ – Van’da yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanan dört gazeteciden Cemil Uğur cezaevinden gönderdiği mesajda, “Ne pahasına olursa olsun ayaklar altına alınmak istenen gazetecilik mesleğinin onurunu ayakta tutmak için tüm bedelleri vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. Gazeteciler Nazan Sala ile Şehriban Abi’nin de hala erkek koğuşunda tutulduğu ve akşam yemeğinin yanında sabah kahvaltısı için sadece bir parça peynirin verildiği aktarıldı.

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra işkenceye uğrayıp helikopterden atılması sonucu yaşamını yitiren Servet Turgut ile ağır yaralanan Osman Şiban’ın haberiyle alakalı olarak 9 Ekim’de tutuklanan gazetecilerden Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve gazeteci Nazan Sala ise Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Tutuklanan gazetecilerden Cemil Uğur, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

Uğur, gönderdiği mesajda moralinin iyi olduğunu belirterek, ‘hakikatin sesi kıstırılamaz’ mesajı verdi ve şunları söyledi:

İktidarın duyulmasını istemediği gerçeklerin önüne geçmek için bizi tutukladılar. Unuttukları bir şey var; tarihte birçok iktidar gerçeği halka ulaştıran gazetecileri tutukladı fakat hiçbir zaman hakikatin sesini kısamadılar. Buna güçleri yetmez. Bizleri tutuklamış olabilirler; fakat dışarıda hakikatin sesini halka ulaştıracak onlarca arkadaşlarımız var.

Bizler; Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu ve Apê Musa’dan güç alıyoruz. Ne pahasına olursa olsun ayaklar altına alınmak istenen gazetecilik mesleğinin onurunu ayakta tutmak için tüm bedelleri vermeye hazırız. Gazetecilerin ve halkın dayanışmasıyla birlikte mesleğimize iktidara rağmen hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Abi ve Sala, erkek adli tutukluların koğuşunda

Öte yandan gazetecilere yönelik hukuksuzluk ve insanlık dışı muamele cezaevinde de devam ediyor.

Gazeteciler Şehriban Abi ve Nazan Sala’nın, Covid-19 salgını gerekçesiyle Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde erkek adli tutukluların bulunduğu koridorda karantinada kalmaya devam ettiği belirtildi.

Abi ve Sala’ya çay ve su verilmezken, kuş pisliği ve kusmuğun olduğu koğuşlarının temizlenmesi için sadece bir fırçanın verildiği bildirildi.

Abi ve Sala’ya, 1 hafta boyunca verilmeyen çarşaf ve yastıkların 2 gün önce verildiği, akşam yemeğinin yanında sabah kahvaltısı için bir parça peynirin verildiği aktarıldı.




Önceki Haber
Kobani soruşturması: Kışanak yeniden 'tutuklandı', Yıldırım'a 'ev hapsi' verildi
Sonraki Haber
Paris'te öğretmenin öldürüldüğü saldırı: Dokuz kişi gözaltına alındı