Ana SayfaGüncelYayınları engellenebilir: RTÜK’ten Spotify ve FOXplay’e ihtarname

Yayınları engellenebilir: RTÜK’ten Spotify ve FOXplay’e ihtarname

HABER MERKEZİ – RTÜK, lisans başvurusu yapmadığı gerekçesiyle Spotify ve FOXplay’in de aralarında bulunduğu bazı yayın kuruluşlarına ihtarname gönderdi. Bu kuruluşlar 72 saat içinde başvuruda bulunmazsa yayınları engellenebilir.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), internet sitesi üzerinden Spotify, FOXplay, PaylasFM ve MedyaportTV adlı yayın kuruluşlarına lisans başvurusu yapmaları için gönderdiği ihtarnameyi yayımladı.

Söz konusu ihtarnamede, 2011 tarihli 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun uyarınca daha önce lisans işlemlerinin tamamlanması için duyuru yapıldığına ve bunun için de üç aylık süre verildiğine işaret edilerek, bu kuruluşlardan lisans başvuru taleplerini 72 saat içinde göndermeleri istendi.

İhtarnamede bunun yapılmaması durumunda RTÜK’ün sulh ceza hakiminden söz konusu yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesini talep edeceği belirtildi. Ayrıca aynı kanunun 33’üncü maddesi gereğince de suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

Türkiye’de 1 Ekim’de de yeni sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girmişti.

Sansür endişesiyle tartışmalara neden olan yasa, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan Türkiye dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’de temsilci bulundurma şartı koşuyor. Aksi takdirde aşamalı olarak söz konusu platformlara erişim engeli getirilmesi planlanıyor.

Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Facebook’un Türkiye’de temsilcilik açmama kararı aldığı ortaya çıkmıştı.


Prof. Dr. Akdeniz: Facebook Türkiye’de temsilcilik açmayacak




Önceki Haber
2020 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri belli oldu
Sonraki Haber
Baro Başkanı: Söylenecek söz kalmadı, savunma yargılanıyor