Ana SayfaToplumsal Cinsiyet15 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkekler serbest bırakıldı

15 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkekler serbest bırakıldı

HABER MERKEİZİ – Adana’da 15 yaşındaki bir kız çocuğu, önce annesinin bir arkadaşı daha sonra ise başka bir erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Annesi de cinsel istismarın ardından kızını kimseye anlatmaması için darp etti.

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki bir kız çocuğu, annesi ve babası ayrılınca annesi ile yaşamaya başladı.

Çocuk geçtiğimiz Mayıs ayında annesinin arkadaşı olan Y.Ö. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Çocuk, annesine tacizi anlattı ancak kadın buna inanmadı.

Sonrasında Haziran ayında çocuk, iddiaya göre ailesiyle gittiği piknikte tanıştığı ağabeyinin arkadaşı olan 22 yaşındaki G.İ. isimli erkek ile sevgili oldu.

Erkek bir süre sonra çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı. Erkek, çocuğu ‘Burası köy yeri. Bağırırsan adın çıkar, seni burada barındırmazlar’ diyerek tehdit etti.

Ardından bunu öğrenen annesi durumu Y.Ö.’ye anlattı. Kadın ve Y.Ö., çocuğu darp edip susması için baskı yaptı. Ayrıca Y.Ö.’nün istismarı da devam etti.

Yapılan baskılara dayanamayan çocuk Ekim ayında Seyhan ilçesindeki halasının yanına gitti. Çocuğun istismarı anlatması üzerine hala, polise ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Cinsel istismar faili iki erkek ile çocuğun annesi gözaltına alınıp ardından serbest bırakıldı.

Bu karara tepki gösteren çocuk, “O kişiler içeri alındı ama geri serbest bırakıldı. Tecavüzün suçu 1 günlük mü? Ben sadece adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Maraş'ta kadın cinayeti: Hakan Özkan annesini öldürdü
Sonraki Haber
Gazeteci Çoban'ın Kürtçe savunması tutanağa 'anlaşılmayan bir dil' diye geçti