Ana SayfaKültür-Sanat4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’ne başvurular başladı

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’ne başvurular başladı

HABER MERKEZİ – 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin yarışma başvuruları başladı. Festival bu yıl ‘Süper Kahramanlık’ temasıyla 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İzmir’de ilk kez 2018 yılında gerçekleştirilen Kadın Yönetmenler Festivali, 2021 yılının Mart ayında dördüncü kez ve bu sefer uluslararası olarak düzenlenecek.

Dördüncüsü 1-7 Mart 2021 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek olan festivalin yarışma başvuruları başladı.

‘Süper Kahramanlık’ teması ve ‘Sığamıyoruz’ sloganı etrafında geliştirilecek olan festivalin direktörü Gülten Taranç, şunları söyledi:

“2018’den bu yana özveriyle sürdürdüğümüz ve İzmir’de uzun metrajlı güncel filmlerin gösterimi açısından öne çıkan Kadın Yönetmenler Festivali’mizi bu yıl uluslararası boyuta taşımayı hedefliyoruz. Bu bağlamda küresel pandemi nedeniyle yurt dışı odaklı gösterim ve söyleşilerimizi çevrimiçi platformda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2021’in Mart ayı itibariyle festivalimizi tüm hijyen koşulları üst seviyede sağlanmış biçimde hem fiziki ortamlarda hem çevrimiçi platformlarda gerçekleştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.

Taranç ayrıca kadın yönetmenlerin sinemadaki üretimlerinin içinden geçtiğimiz bugünlerde de öne çıktığını vurgulayarak festivalin yarışmalı bölümü için “Ana karakteri kadın olan güçlü kadınları merkezine alan filmlerinizi bekliyoruz” dedi.


Yarışmaya başvurular kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresinden yapılacak.



Önceki Haber
2 yıl önce kardeşi, bugün kendisi iş cinayetinde yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Kader Ortakaya’nın ölümünde ATK’ye rağmen askerlerin ifadesi alınmadı