Ana SayfaToplumsal Cinsiyet8 yaşındaki Eylül’ü cinsel istismarda bulunup, öldüren Uğur Koçyiğit’e ağırlaştırılmış müebbet

8 yaşındaki Eylül’ü cinsel istismarda bulunup, öldüren Uğur Koçyiğit’e ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Ankara Polatlı’da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’yı cinsel istismara maruz bırakıp öldüren Uğur Koçyiğit’e ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezası verildi.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 22 Haziran 2018’de kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, 30 Haziran’da öldürülmüş halde bulunmuştu.

Eylül’ün öldürülmesine ilişkin Uğur Koçyiğit tutuklanmış, ona yardım ettiği belirlenen annesi Huriye Koçyiğit de gözaltına alınarak sorgulanmış sonrasında serbest bırakılmıştı.

Erkek ile Huriye Koçyiğit hakkında açılan davanın karar duruşması Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanık Uğur Koçyiğit, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Tutuksuz sanık Huriye Koçyiğit, Eylül’ün annesi Şerife ve babası Halil İbrahim Yağlıkara, taraf avukatları ile müdahil Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Savcı, önceki celse sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı. Ardından savunma yapmaları için sanıklara söz verildi.

Uğur Koçyiğit, bazı tanıkların, savunmasını doğrulayacak şekilde beyanda bulunduğunu söyleyerek suçsuz olduğunu iddia etti.

Huriye Koçyiğit de olay günü Eylül’ü görmediğini öne sürerek “O gün pazara gitmiştim, bir dahilim yok. Kimse çocuk katil olmak istemez, suçsuzum” dedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Uğur Koçyiğit’e, “çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan 30 yıl, “çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise 12 yıl hapis cezası verdi.

Cezaları üst sınırdan veren mahkeme, sanık hakkında ‘takdir’ indirimi de yapmadı. Ayrıca Koçyiğit’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Huriye Koçyiğit de “çocuğu kasten öldürmeye yardım” suçundan 13 yıl 4 ay, “çocuğu hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.




Önceki Haber
Rakka’da tiyatro küllerinden doğuyor
Sonraki Haber
Timur Selçuk hayatını kaybetti