Ana SayfaDünyaABD’nin seçimi: Biden’ın delege sayısı 264’e yükseldi

ABD’nin seçimi: Biden’ın delege sayısı 264’e yükseldi

HABER MERKEZİ – ABD başkanlık seçimlerinde iki kritik eyalet olan Wisconsin ve Michigan’da yarışı önde tamamlayan Joe Biden’ın delege sayısı 264’e yükselirken, rakibi Donald Trump’ın şu ana kadar kazandığı delege sayısı 214. Halen beş eyalette oy sayımı sürerken, Trump bazı eyaletlerdeki sonuçlara ve oy sayımına itiraz etti.

ABD başkanlık seçimlerinde sandıklar kapandı, ancak Alaska, Georgia, Kuzey Carolina, Nevada ve Pensilvanya’da sonuçlar henüz netleşmedi.

Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden’ın iki kritik eyalet olan Wisconsin ve Michigan’ı kazanması yarışı önde tamamlama şansını büyük ölçüde yükseltti.

Biden’ın şu ana kadar kazandığı delege sayısı 264. ABD başkanlık seçiminde, delege sayısı 270’e ulaşan başkan adayı seçimin de galibi oluyor.

Eğer Biden, Nevada veya Pennsylvania’da da kazanırsa ABD’nin yeni başkanı olacak.

Halihazırda ABD Başkanı olan ve Cumhuriyetçilerin ikinci kez aday gösterdiği Donald Trump ise Michigan, Wisconsin ve Pennsylvania’daki seçimlere “usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle” itiraz etti.

Şu ana kadar 214 delegeye ulaşan Trump, mahkemeden Pennsylvania’daki oy sayım işleminin durdurulmasını da talep etti.

Joe Biden ise yaptığı açıklamada, başkanlık seçimini kazanmak için gerekli 270 delege sayısına ulaşacağından emin olduğunu söyledi.

Kim hangi eyalette kazandı?

  • Trump şu ana kadar şu eyaletleri kazandı: Kentucky, Indiana, Oklahoma, Alabama, Arkansas, Güney Dakota, Güney Carolina, Nebraska, Tennessee, Missouri, Batı Virginia, Utah, Wyoming, Kuzey Dakota, Kansas, Ohio, Idaho, Louisiana, Mississippi, Texas, Montana, Iowa, Florida
  • Biden ise şu ana kadar şu eyaletleri kazandı: Vermont, Massachusetts, Delaware, Maryland, New York, New Jersey, Illinois, Colorado, Connecticut, New Mexico, California, Oregon, Washington, New Hampshire, Virginia, Rhode Island, Minnesota, Hawaii, Maine, Wisconsin, Michigan

Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluğu koruması bekleniyor

Öte yandan ABD’nin yeni başkanı halen belli değil, ancak Temsilciler Meclisi ve Senato seçimlerinin sonuçları büyük bir değişiklik getirmedi.

Biden da Trump da kazansa, bölünmüş bir Kongre’ye başkanlık edecek gibi görünüyor.

Halihazırda Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’da fazla bir değişim olmayacağı belirtiliyor.

Temsilciler Meclisi de çoğunlukla değişmemiş görünüyor. Demokratlar burada çoğunluklarını koruyacak gibi görünüyorlar.


Karınca, BBC, DW, Guardian
  Trump kalırsa ne olur, Biden kazanırsa neler değişir?
  ABD'de ilk kez bir trans kadın eyalet senatosuna seçildi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir depreminde yaşamını yitirenler
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.