Ana SayfaEkonomiAlbayrak’ın istifası sonrasında dolar ve euroda dalgalı görünüm

Albayrak’ın istifası sonrasında dolar ve euroda dalgalı görünüm

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının ardından Türk Lirası’nın yaklaşık yüzde 5 değer kazanmasıyla dolar/TL 8’e, euro/TL kuru da 9,50’ye kadar indi. Ancak döviz kurlarında dalgalanma yaşanıyor. Albayrak’ın istifası, Merkez Bankası Başkanlığı’na Naci Ağbal’ın getirilmesinin hemen ardından gelmişti.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın yerine Naci Ağbal’ın getirilmesi ve ertesi gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını açıklaması sonrasında, haftanın ilk gününe Türk Lirası (TL) değer kazancıyla başladı.

Türk Lirası’nın yaklaşık yüzde 5 değer kazanmasıyla dolar/TL kuru 8,00 düzeyine geriledi. Euro/TL kuru da 9,50’ye indi.

Ancak tepki alımları sonrasında döviz kurlarında bir miktar artış yaşandı.

Saat 14:49 itibariyle döviz kurlarında son durum şöyle:

  • Dolar/TL: 8,0713
  • Euro/TL: 9,5994

Ekonomi yönetiminde değişim ve Albayrak’ın istifası

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ı görevinden almıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Uysal’ın yerine ise Naci Ağbal atanmıştı.

Son 16 ay içinde görevden alınan ikinci Merkez Bankası başkanı olan Uysal’ın görevden alınması ile ilgili Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili, bu adımın “döviz kurundaki hızlı artış” ile ilgili olduğunu söylemişti.

Eski Maliye Bakanı Ağbal, halihazırda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapıyordu. Ağbal’ın bu göreve atanmasıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevine ise İbrahim Şenel atanmıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi getirilmişti.

Bu arada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da sağlık sebepleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla istifasını duyuran Albayrak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam etmeme kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Berat Albayrak, 2018’in Temmuz ayında başkanlık sisteminin ilk kabinesi kurulduğunda Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştı.

Albayrak’ın istifasına dair Cumhurbaşkanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmedi.

  Merkez Bankası'nın yeni başkanından ilk açıklama
  Murat Uysal'ın görevden alınması 'dövizle ilgili'
  Bakan Albayrak istifa ettiğini açıkladı



Önceki Haber
Avukat Sinan Varlık tutuklandı
Sonraki Haber
Bağdat'ta IŞİD saldırısı: 11 kişi yaşamını yitirdi