Ana SayfaÇalışma YaşamıAnkara’ya yürümek isteyen maden işçilerine müdahale ve gözaltı

Ankara’ya yürümek isteyen maden işçilerine müdahale ve gözaltı

HABER MERKEZİ – Bir yılı aşkın süredir ödenmeyen maaş ve tazminatları için direnişte olan Ermenekli maden işçilerinin yeniden Ankara’ya başlattığı yürüyüşe jandarma müdahale etti, en az 10 işçi gözaltına alındı.

Karaman Ermenek’te bir yılı aşkın süredir maaş ve tazminatlarını alamadıkları için eylem yapan Cenne, Seba ve Turap Maden Ocağı işçileri, kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine yeniden Ankara’ya yürüyüş kararı aldı.

Ermenek Güneyyurt Meydanı’nda bir araya gelerek yürüyüş başlatan işçileri ve ailelerinin önü jandarma tarafından kesildi.

Bunun üzerine işçiler, “Aç yolu Jandarma, geliyoruz Ankara”, “Vur vur inlesin, Özbey dinlesin” sloganları atarak jandarma barikatı önünde beklemeye başladı.

Barikat önünde açıklama yapan Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin şunları söyledi:

Devletin jandarması devletin yasalarına göre suç işliyor. 87 gündür burada yattık, iki defa Ankara yürüyüşü için harekete geçtik ve müzakere masaları kuruldu. Sorun çözülecek siz bekleyin dediler ama çözüm olmadı. Patronlar müzakere masasına gelmedi ve sorunlarımızı çözmedi. 2911’e göre Anayasa’nın bize verdiği haklarla Ankara’ya yürümekle mükellefiz. Bizim yolumuzu değil patronların yolunu kapatın.

Bu esnada Tahir Çetin, baygınlık geçirdi.

Çetin, ambulans olmadığı için maden işçilerine ait araçla Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Serum verilen Çetin’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İşçilerin barikat önünde bekleyişi sırasında maden işçilerinden birinin oğlu jandarma tarafından gözaltına alındı.

İşçilerin tepki göstermesi üzerine jandarma komutanı Covid-19 pandemisi nedeniyle 20 yaş altına sokağa çıkma sınırlaması olduğunu hatırlatarak, “Cezai yaptırım uygulanıp bırakılacak” diyerek çocuğa para cezası kesildi.

Önleri jandarma barikatıyla kesilerek yürümelerine izin verilmeyen işçilere gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale edildi. Müdahalede en az 10 işçinin gözaltına alındığı bildirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Siyasi tutuklulardan süresiz-dönüşümlü açlık grevi kararı
Sonraki Haber
Barış Atay’a saldırı davasında tutuklu sanık kalmadı