Ana SayfaGüncelArınç’tan ‘Demirtaş ve Kavala’ çıkışı, Gökçek ve Metiner’den tepki

Arınç’tan ‘Demirtaş ve Kavala’ çıkışı, Gökçek ve Metiner’den tepki

HABER MERKEZİ – Bülent Arınç, dün akşam katıldığı bir canlı yayında yıllardır cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya dair dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme otururken, Melih Gökçek ve Mehmet Metiner’den Arınç’a tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi AKP’li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 3 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğunu eleştirdi.

Yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Arınç, “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” dedi.

Habertürk’te ‘Nedir Ne Değildir’ adlı programa konuk olan ve gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Arınç, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı ‘Devran’ kitabına ilişkin, “Devran kitabını okudum, belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir” yorumunu yaptı.

Arınç, Osman Kavala’nın tutukluluğuna ilişkin ise “Ey hakim ve savcılar; Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım” çıkışı yaptı.

Arınç, Kürt sorununa da değinerek şu ifadeleri kullandı:

Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. 1980’de Diyarbakır Cezaevi’nde yaşananlar sonra hepimizin ‘Devran’ hikayelerinden okumamız lazım. Çözüm sürecinde bazı isimlerin tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da tahliyesi sağlanabilir. Mahkemeler, yargıçlar özgürlükçü düşünürler.

Bülent Arınç’ın bu çıkışları gündeme otururken, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten Arınç’a tepki geldi.

Gökçek, şunları söyledi:

Bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün Arınç teröristlere kol kanat geren hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden Demirtaş’a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanımın ve AK Partimizin fikri bu değil. Sen ne biçim AK Partilisin? Yasin Börü’nün katillerine alkış tutan adama sen nasıl alkış tutarsın? Adamı masum ilan edersin?

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner de Arınç’ın sözlerini “Cumhur İttifakı’na sabotaj” olarak yorumladı.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Metiner, şunları yazdı:

Biden iyi. Demirtaş cici. Kitabını herkes okumalı güzellemesi. Kavala haksız yere içeride. Demirtaş da Kavala da bırakılmalı acilen. KHK facia. KHK’dan ihraç edilenler göreve. Bütün bunları kim mi söylüyor? Devlet katından birisi. Cumhur İttifakı’na sabotaj!

Cumhurbaşkanımızın ‘yeni dönem’ vurgusu yaptığı bu günlerde Arınç’ın çıkıp bugüne kadar Reis’in ve AK Parti’nin dediklerinin tam tersini söyleyebiliyor olması, yeni döneme rota çizme cüretinin ötesinde bir anlama sahiptir. Bu açıklamalarla çizilen rotanın asıl sahibi bellidir.

Arınç’ın dediklerinin tıpkısının aynısını kimin ve hangi odakların dillendirdiğine bakınız, çizilmek istenen rotanın asıl sahibini görürsünüz. Sahi Kemal Kılıçdaroğlu’na niye kızıyorsunuz ki bu durumda? Veya Gül-Babacan ve Davutoğlu’na?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkel: Türkiye'ye yönelik olası yaptırım Aralık'ta görüşülecek
Sonraki Haber
Avukat Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü eve polis baskını