Ana SayfaGüncelAvukat Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü eve polis baskını

Avukat Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü eve polis baskını

HABER MERKEZİ – ‘Adil yargılanma’ talebiyle 200 günü aşkın bir süre ölüm orucu eylemi yapan avukat Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü ev polislerce basıldı.

“Adil yargılanma” talebiyle 215 gün boyunca ölüm orucu eylemi yapan avukat Aytaç Ünsal’ın İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Küçükarmutlu mahallesinde tedavi gördüğü ev sabaha karşı polisler tarafından basıldı.

Ünsal’ın tedavi gördüğü evin yanı sıra mahalledeki 30 farklı adrese de baskınlar yapıldığı belirtildi.

Baskınlar esnasında Aytaç’ın tedavi gördüğü evin kapıları koçbaşı ile kırılarak onlarca polis içeri girerken, ev dağıtıldı.

Evde Aytaç Ünsal ve refakatçisi bulunduğu öğrenilirken, burada gözaltı işlemi yapılmadığı belirtildi.

Halkın Hukuk Bürosu, yapılan baskınlarda Beyhan Gün, Eser Çelik, Ferhat Gerçek, Halil Yakut, Emircan Yazı ve Rezzan Şengül’ün gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltı sayısının artabileceği de belirtildi.

Ünsal’a silah doğrultulmuş

Evinin basılmasına ilişkin Mezopotamya Ajansı’na konuşan Aytaç Ünsal ise yaşananları ‘zorbalık’ olarak tanımladı.

Sabaha karşı hiçbir uyarı yapılmadan kapıların kırıldığını söyleyen Ünsal, maruz bırakıldığı durumu şöyle anlattı:

Özel Harekat Polisleri bir anda eve doluştu. Ben daha ne olduğunu anlamadan uzun namlulu silahlar üzerime doğrultuldu ve ellerimi havaya kaldırmamı istediler. Ben de ‘siz ne yapıyorsunuz, ben hastayım ve tedavi görüyorum bu şekilde eve giremezsiniz’ dedim. Polis amiri ise ‘Sizin hasta olduğunuzu biliyoruz. Lütfen maskenizi takın’ yanıtını verdi. Bunun üzerine arama kararlarını istedim. Arama kararını gösterdiler. Kararda şüpheli kişilerin olabileceği gerekçesi ile 30 adres hakkında arama kararı olduğunu gördüm. Ancak polis mahalleye baskın yapmışken kaldığım evi de aradan çıksın diye baskın yaptı. Üstün körü bir aramadan sonra evi dağıtarak çıkıp gittiler.

Ebru Timtik, ölüm orucu eyleminin 238. gününde, 27 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti. Ölüm orucunu 215. gününde sona erdiren avukat Aytaç Ünsal’ın ise tedavisi bitene dek infazı ertelenmişti.

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti.

Avukatlardan Ebru Timtik’e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosya Yargıtay’a taşınmıştı. Bu süreçte her iki avukat da ‘adil bir şekilde yargılanmak’ için ölüm orucuna başlamıştı.

Timtik, ölüm orucu eyleminin 238. gününde, 27 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti.

3 Eylül’de Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından hakkında ‘iyileşinceye kadar’ tahliye kararı verilen Ünsal ise bu karardan bir gün sonra, ölüm orucunun 215’inci gününde eylemini sonlandırmıştı.

  Yargıtay'dan ÇHD ve HHB’li 14 avukatın cezalarına onay

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Arınç'tan 'Demirtaş ve Kavala' çıkışı, Gökçek ve Metiner'den tepki
Sonraki Haber
DTK soruşturması: Dört ilde 70'i aşkın kişiye gözaltı