Ana SayfaGüncel‘Azizler’den ‘Don’t Look Up’a: 2021’de yayımlanacak Netflix filmleri

‘Azizler’den ‘Don’t Look Up’a: 2021’de yayımlanacak Netflix filmleri

HABER MERKEZİ – İçinde bulunduğumuz yıl “Mank”, “Hillbilly Elegy”, “The Midnight Sky” gibi önemli filmleri izleyiciyle buluşturmaya hazırlanan Netflix, 2021 yılında da çok sayıda orijinal yapımı kullanıcılarına sunmayı planlıyor. Peki, Netflix 2021’de hangi orijinal filmleri yayımlayacak? Bu sorunun cevabını, FilmLoverss‘ın önümüzdeki yıl ekrana gelecek 40 Netflix filmini derlediği listede bulabilirsiniz. Olduğu gibi aktarıyoruz.

America: The Motion Picture

Matt Thompson’ın yönettiği animasyon türündeki America: The Motion Picture, ABD’nin nasıl kurulduğunu anlatıyor. Filmde George Washington’ı Channing Tatum seslendiriyor. Bu kurgusal filmde George Washington’ın Kral James ile savaşması için devrimcilerden bir ordu oluşturmasını izleyeceğiz. Filmin senaryosunu The Expendables serisini kaleme alan Dave Callaham yazıyor.

Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure

Richard Linklater‘ın yönettiği, oyuncu kadrosunda Jack Black, Zachary Levi, Glen Powell gibi isimlerin yer aldığı Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure, 1969 yazında gerçekleşen ilk Ay’a iniş görevinin hikâyesini iç içe geçen iki bakış açısından aktarıyor. Bu zafer anını astronot ve görev kontrol ekibi perspektiflerinden anlatmakla yetinmeyen film aynı zamanda, olayın dünyadan nasıl göründüğünü, NASA yakınlarında yaşayan ama yüz milyonlarca insan gibi bunu televizyonda izleyen heyecanlı bir çocuğun bakış açısından yansıtıyor.

Live-action ve animasyon görüntüleri harmanlayan film,  hem tarihteki bu özel anı titiz bir şekilde yeniden yaratıyor hem de bir çocuğun gizli bir Ay görevi için eğitim almak üzere banliyödeki sıradan yaşamından koparılmasına dair fantezisini işliyor.

Army of the Dead

Zack Snyder’ın Netflix’te izleyicilerle buluşacak olan yeni zombi filmi Army of the Dead, izleyiciyi Las Vegas’a davet ediyor ve bir zombi istilasında soygun için karantina bölgesine giren bir grup paralı askerin yaşadıklarını konu alıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Dave Bautista’ya Miss Peregrine’s Home for Peucliar Children ve Never Let Me Go gibi filmlerle tanınan Ella Purnell, Luke Cage dizisinin Hernan ‘Shades’ Alvarez’i Theo Rossi ve Bollywood’un başarılı aktrislerinden Huma Qureshi eşlik ediyor.

Awake

Jane the Virgin diziyle Altın Küre ödülü kazanan Gina Rodriguez’in başrolünde yer aldığı bilimkurgu türündeki Awake, dünya çapında yaşanan ani bir olayın etkilerini ana temasının içine yerleştiriyor. Bu olay sonucunda dünyadaki tüm elektronik aletler ve insanlığın uyuyabilme yetisini yok olmuş, kaosun hakim olduğu bir yaşam düzeni gelmiştir. Gina Rodriguez’in canlandırdığı Jill karakterinin kızı ise tedavinin tek çaresidir ve Jill hem kızını hem de akıl sağlığını yitirmeden dünyayı kurtarmanın bir yolunu bulmaya çalışmak zorundadır.

Oyuncu kadrosunda Jennifer Jason Leigh, Gil Bellows, Finn Jones gibi isimlerin bulunduğu film, 2014 yılında Copenhagen filmiyle ilk uzun metrajını çeken, 2017 yapımı Kodachrome filmi için Netflix’le ilk kez birlikte çalışan Mark Raso‘nun imzasını taşıyor.

Azizler

Taylan Biraderler‘in merakla beklenen yeni filmi Azizler; Engin Günaydın, Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, Fatih Artman ve İrem Sak gibi birbirinden yetenekli isimleri bünyesinde barındırıyor.

Senaryosunu Berkun Oya’nın kaleme aldığı film, gençlik yıllarının artık sonuna gelen ve hayatından hiç memnun olmayan Aziz karakterini odak noktasına alıyor. Yıllardır sevmediği bir işte çalışan Aziz, sevgilisi Burcu ile dört yıldır süren ilişkisinin ise artık sonlanması gerektiğini fark eder. Yalnız kalmaya, kendisiyle vakit geçirmeye, özgürleşmeye duyduğu ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Sonunda, en çaresiz anında, karşısına beklenmedik bir fırsat çıkar, ancak Aziz’in tehlikeli bir yalan söylemesi ve bu yalanı sürdürmesi gerektirmektedir. Katlanmak zorunda kalacağı sonuçlar, Aziz’in hayatını büsbütün değiştirecektir.

Blonde

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford ve Killing Them Softly ile tanınan Andrew Dominik’in, Marilyn Monroe’nun hayatını konu alan yeni filmi Blonde için heyecanlı bekleyişimiz sürüyor. Filmde Marilyn Monroe’yu Knock Knock, War Dogs, Blade Runner 2049 ve Knives Out filmleriyle sinema dünyasının yükselen isimleri arasında yer alan Ana de Armas canlandırıyor.

Filmin oyuncu kadrosuna Oscarlı oyuncu Adrien Brody, Ant-Man, Blue Jasmine, Homecoming gibi yapımlarda rol alan Bobby Cannavale, Jackie filminde canlandırdığı J. F Kennedy’e benzerliğiyle dikkat çeken Caspar Phillipson, Julianne Nicholson, Toby Huss, Sara Paxton, David Warshofsky, Lily Fisher, Evan Williams ve Xavier Samuel gibi isimlerde yer alıyor.

Born to Be Murdered

Born to Be Murdered

Luca Guadagnino’nun yapımcılığını üstlendiği; Alicia Vikander, John David Washington, Vicky Krieps, Boyd Holbrook gibi isimlerin rol aldığı Born to Be Murdered filminin yönetmenliğini Guadagnino’nun daha önce birçok projede birlikte çalıştığı Ferdinando Cito Filomarino üstleniyor.

Film, Alicia Vikander ve John David Washington’ın hayat verdiği çiftin çıktıkları tatilde kendilerinin trajik sonuçları olan bir komplonun içinde bulmalarını konu alıyor. Yönetmen Ferdinando Cito Filomarino, insan avı temasından yola çıkan gerilim yüklü bu filmi çekğini söylüyor.

Bruised

Oyuncu kimliğiyle tanıdığımız Halle Berry’nin başrolünde yer alıp yönetmen olarak ilk uzun metrajına imza attığı Bruised filmi, karma dövüş sanatları alanında bir türlü dikiş tutturamayan ve yıllar önce terk ettiği 6 yaşındaki oğlu Manny ile karşılaşan Jackie’nin aniden değişen yaşamını mercek altına alıyor. Jackie, bir yandan oğlunun hak ettiği gibi bir anne olmak için savaşırken, diğer yandan dövüş dünyasının en acımasız isimlerinden biriyle karşı karşıya gelmek zorunda kalıyor.

Chicken Run 2

Ülkemizde Tavuklar Firarda ismiyle bilinen Chicken Run‘a yeni bir devam filmi geliyor. İlk filmin 20 yıl sonrasında izleyiciyle buluşacak olan film, büyük tehlikelere karşı Tweedy’nin çiftliğinden kaçmayı başaran Ginger ve Rocky’nin hikâyesine odaklanacak.

İnsan tehlikesinden uzakta bir adaya sığınan Ginger ve Rocky’nin mutluluğu Molly’nin de yumurtasından çıkmasıyla ikiye katlanır. Ancak anakaraya geri döndüklerinde büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalırlar. Filmin yönetmeliğini Paranorman, Despero ve Flushed Away animasyonları ile tanınan Sam Fell üstleniyor.

Concrete Cowboy

Başrollerinde Idris Elba ve Stranger Things dizisinde canlandırdığı Lucas karakteriyle adını geniş kitlelere duyuran Caleb McLaughlin‘in yer aldığı Concrete Cowboy, Kuzey Philadelphia’da yaşayan babası ile kalmak zorunda kalan 15 yaşındaki Cole’un hayatını konu alıyor. Yeni hayatına alışmakta zorlanan Cole, burada atlar ile tanışıyor ve bu durum ona yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

İlk uzun metrajına imza atan Ricky Staub‘ın yönetip, Dan Walser ile birlikte senaryosunu kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Jharrel Jerome, Lorraine Toussaint, Byron Bowers, Clifford “Method Man” Smith gibi isimler de yer alıyor.

Diana: A New Musical

İlk başta Broadway’de sahnelenmesi planlanan ancak pandemi nedeniyle prodüksiyonu ertelenen ve önümüzdeki yıl Netflix’te izleyiciyle buluşmaya hazırlanan Diana: A New Musical, The Crown’un dördüncü sezonundan sonra Prenses Diana’nın hayatına farklı bir pencereden bakmaya hazırlanıyor. Memphis’in Tony Ödüllü yazarları tarafından kaleme alınan bu müzikali Christopher Ashley yönetiyor.

Don’t Look Up

Adam McKay’in Netflix yapımı Don’t Look Up filmi son yılların en heyecan verici oyuncu kadrolarından birine sahip. Filmin oyuncu kadrosunda kimler yok ki: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry ve Tomer Sisley.

The Big Short’ta ekonomi dünyasına, Vice’ta ise Amerikan siyasetine hicivsel bir dille ışık tutan McKay, bu kez de basın sektörünü benzer tonda bir filmle mercek altına alacak. McKay’in senaryosunu kaleme aldığı film, bir meteorun altı ay içinde Dünya’yı yok edeceğini öğrenen iki uzay bilimcinin hikâyesini anlatıyor. İnsanları yaklaşan yıkıma karşı uyarmak isteyen bu iki uzay bilimci, kötü haberi duyurabilmek için basın turuna çıkıyor.

Fear Street Trilogy

R.L. Stine’in kitaplarından uyarlanan ve Disney’in haklarını Netflix’e devrettiği Fear Street Üçlemesi‘nin ilk filmi, 1994 yılında geçen bir hikâyeye odaklanıyor ve bir grup genç Shadyside kasabasında yaşanan korkunç olayları keşfetmeye başlıyor. Gençler bir süre sonra cinayetlerin esas hedefi hâline geliyor ve bu hikâyenin geçmişi 1600’lü yıllara kadar uzanıyor.

Honeymoon filmiyle tanınan Leigh Janiak, üçlemenin yönetmen koltuğuna oturuyor. Filmde Gillian Jacobs, Sadie Sink; Ashley Zukerman, Charlene Amoia, Kiana Madeira, Emily Brobst gibi isimler yer alıyor.

Last Letter from Your Lover

Shailene Woodley ve Felicity Jones‘u bir araya getiren bu film, gazetenin arşivini karıştırırken aşk mektuplarına denk gelen Ellie’nin hikâyesini konu ediniyor. Mektupları okumaya başlayan Ellie, mektupların birbirlerini seven bir çift tarafından yazıldığını anlar ve 1960’lı yıllarda yaşanan bu olayın gizli bir aşk hikâyesi olduğunu keşfeder. Hikâyenin içine iyice çekilen Ellie, bir süre sonra bu kişilerin kim olduğunu ve aşk hikâyelerinin nasıl sona erdiğini öğrenmeye çalışır.

Malcolm & Marie

Euphoria‘nın yaratıcısı Sam Levinson‘ın, 17 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında, karantina sürecinde çektiği, Zendaya ve John David Washington’ın başrollerinde yer aldığı Malcolm & Marie, 2021’in en merakla beklenen filmlerinden biri.

Marriage Story tarzında olduğu söylenen bu filmde John David Washington, filminin galasından sonra kız arkadaşıyla eve dönen bir film yapımcısını canlandırıyor. Zendaya ise bu film yapımcısının kız arkadaşına hayat veriyor.

Monster

It Comes at Night ve Waves filmleriyle adını geniş kitlelere duyuran Kelvin Harrison Jr.‘a Jennifer Hudson, Jeffrey Wright, Jharrel Jerome, Jennifer Ehle, Rakim Mayers, Nas, Tim Blake Nelson ve John David Washington gibi birbirinden önemli isimlerin eşlik ettiği Monster filmi, oyuncu kadrosuyla önümüzdeki yılın en merakla beklenen Netflix filmleri arasında yer alıyor.

Kelvin Harrison Jr.’ın cinateyle suçlanan 17 yaşındaki başarılı bir öğrenciyi canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Anthony Mandler oturuyor.

Moxie

Parks and Recreation ile adını geniş kitlelere duyuran ve Hollywood’un en önemli komedi yazarları arasında gösterilen Amy Poehler, Wine Country’den sonra Moxie filmiyle yönetmenlik kariyerinde yeni bir yol açıyor.

Jennifer Mathieu‘nün aynı adlı romanından uyarlanan Moxie; özellikle 90’lı yıllarda oldukça etkili olan indie-punk feminist hareketi Riot Grrrl’den ilham alan genç bir kadının hikâyesini anlatacak. Senaryosunu Tamara Chestna’nın kaleme aldığı film; Texas’ta ufak bir kasabada yaşayan Vivian’ın annesinin 90’lı yıllarda Riot Grrrl hareketinde yer aldığını öğrenmesinin ardından kendi okulunda feminist bir devrim yapmaya çalışmasını anlatıyor.

Netflix dizisi Russian Doll’un da yaratıcılarından olan Poehler’ın bu filminde Ike Barinholtz, Marcia Gay Harden, Clark Gregg, Patrick Schwarzenegger ve Josephine Langford rol alıyor.

Mücadele Çıkmazı

Çağatay Ulusoy’un başrolünü Emir Ali Doğrul ile paylaştığı, senaryosunu Behzat Ç.’den tanıdığımız  Ercan Mehmet Erdem’in yazdığı Mücadele Çıkmazı, izleyiciyi İstanbul’un eski binaları, sokakta koşturan çocukları, yan yana dükkanlarıyla bezeli, adına yakışır bir ara sokağına davet ediyor.

Mehmet, her gün gördüğümüz ancak gündelik hayatın telaşıyla dikkat etmediğimiz, farkedemediğimiz kağıt toplayan gençlerden biridir. Mahalledeki çöp toplama deposunu işleten Mehmet’in en büyük destekçisi ise onlara çocukluktan beri kanat geren Tahsin Baba’dır. Bir akşam iş dönüşü en yakın arkadaşı Gonzales’in çekçek çuvalından hayatlarının orta yerine 8 yaşındaki Ali isimli bir çocuk düşer. Mehmet bir yandan Ali’yi ailesine kavuşturmaya çalışırken, bir yandan da Ali ile ayrılmaz bir ikili olacaklardır.

My Father’s Dragon

The Breadwinner filmiyle Oscar’a aday olan Nora Twomey‘in yönettiği, Inside Out ile ilk Oscar adaylığını elde eden, aynı zamanda The Good Dinosaur ve Captain Marvel filmlerinin senarist, olarak tanınan Meg LeFauve’nin senaryosunu kaleme aldığı, Ruth Stiles Gannett’in Newbery Onur Ödüllü çocuk romanlarından uyarlanan My Father’s Dragon, Vahşi Ada’da tutsak edilen bir ejderhayı ararken hayal edebileceğinden çok daha fazlasını bulan küçük kaçak Elmer Elevator’ın hikâyesini anlatıyor.

Munich

Munich, Robert Harris’in 2017 yılında yayımlanan çok satan kitabından uyarlanıyor. Film uyarlamasının yönetmen koltuğunda Mitten in Deutschland: NSU, Bornholmer Straße, Bad Banks, The Crown gibi dizilerde yönetmenlik yapan Christian Schwochow oturuyor.

Uluslararası bir oyuncu kadrosunu bir araya getiren filmde Watchmen dizisiyle bir kez daha adından söz ettiren Jeremy Irons, 1917 filminin başarılı ismi George MacKay ve genç oyuncu Jannis Niehwöhner ile beraber Babylon Berlin dizisindeki rolüyle büyük beğeni toplayan Liv Lisa Fries, The Crown’dan tanınan Eric Doherty ve Toni Erdmann filmindeki performansıyla göz dolduran Sandra Hüller yer alıyor. Ayrıca August Diehl, Robert Bathurst, Marc Limpah da oyuncu kadrosunda bulunuyor.

Goerge Harris’in kaleme aldığı Munich, II. Dünya Savaşı’nın eşiğindeki Avrupa’da geçiyor. 1938 sonbaharında Adolf Hitler Çekoslavakya’yı işgal etmeye hazırlanırken, İngiltere Başbakanı Neville Chamberlain çaresizce barışçıl bir çözüm aramaktadır. İngiliz memur Hugh Legat ve Alman diplomat Paul von Hartmann, bir acil durum konferansı için Münih’e seyahat ederler. Savaşıp önlenip önlenemeyeceğini görmek için bir araya gelen bu iki eski dost, kendilerini bir siyasi komplonun merkezinde bulurlar.

Nickelodeon’s The Loud House

Nickelodeon-Netflix ortaklığının önemli projelerinden biri ise bir dönem herkesi ekran başına kitleyen The Loud House. 11 çocuklu büyük bir ailenin tek oğlu olan Lincoln Loud’un kaotik hayatını anlatan bu yapımın Netflix tarafından nasıl bir filmle izleyici karşısına çıkacağını hep birlikte göreceğiz.

O2

Haute tension, The Hills Have Eyes ve Horns gibi korku filmleri ile tanınan Alexandre Aja, hayatta kalma mücadelesine odaklanacak O2 filmi için Inglourious Basterds ve Beginners gibi filmlerden tanıdığımız Mélanie Laurent ile bir araya geliyor.

Film, nasıl geldiğine dair hiçbir fikri olmayan dondurucu soğukluktaki bir odada uyanan genç bir kadının hayatta kalmak için odanın çıkış yolunu bulma macerasını ekranlara yansıtacak.

The Rise of Teenage Mutant Ninja Turtles

İlk olarak 1984 yılında bir çizgiromanda ortaya çıkan, 80’li ve 90’lı yıllarda yayınlanan animasyon dizisiyle asıl ününü kazanan, sinemaya da defalarca uyarlanan Ninja Kaplumbağalar, bu sefer Netflix önderliğinde izleyiciyle buluşacak. Projeyle ilgili detayların şu an için gizli tutulduğunu sözlerimize ekleyelim.

Pieces of a Woman

Netflix

68. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Film ödülünü kazanan White God’ın yönetmeni Kornél Mundruczó’nun yeni filmi Pieces of a Woman, dünya prömiyerini yaptığı 77. Venedik Film Festivali’nde olumlu yorumlar almış, aynı zamanda Vanessa Kirby’nin festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Vanessa Kirby’e Shia LaBeouf’ün eşlik ettiği film, evde gerçekleşen doğumun trajik bir şekilde ters gitmesi sonucu bebeğini kaybeden ve yas tutan bir kadının acısıyla yüzleşmesini, eşi ve arasının açık olduğu annesi ile olan ilişkisinde ortaya çıkan durumları ele alıyor. Ödül sezonunda iddialı olması beklenen film, ABD’de 7 Ocak 2021’de Netflix’te yayınlanacak.

Pinocchio

Guillermo del Toro‘nun Netflix’te yayınlanacak stop-motion filmi Pinocchio‘nun seslendirme kadrosunda Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, ate Blanchett, Finn Wolfhard, John Turturro ve Tim Blake Nelson gibi önemli isimler yer alıyor.

Guillermo del Toro’nun müzikal ögeler de içeren Pinocchio filmi bu klasik eserin önceki uyarlamalarından çok daha karanlık bir tona sahip olacak. Del Toro’nun Netflix çatısı altında hazırladığı Pinocchio, 1930’ların İtalya’sında, faşizmin Mussolini önderliğinde yükseldiği yıllarda geçecek ve kavrayamadığı bir dünyada kaybolan Pinocchio’nun hikâyesini anlatacak. Pinocchio, çıktığı yolculuk sırasında hem dünyayı hem de kendisiyle pek ilgilenmeyen babasını daha anlama şansı bulacak.

Red Notice

Kariyerini aksiyon filmleriyle şekillendiren Dwayne Johnson, Wonder Woman rolüyle tanınan Gal Gadot ve Deadpool ile izleyicinin gönlünü fetheden Ryan Reynolds gibi son dönemde yıldızı parlayan üç ismi bir araya getiren Red Notice, dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızının peşine düşen bir Interpol ajanının hikâyesini anlatıyor. Filmi Skyscraper ve We’re the Millers yapımlarına imza atan Rawson Marshall Thurber yönetiyor.

Sweet Girl

Game of Thrones dizisindeki Khal Drogo rolüyle hafızalara kazınan, DC Genişletilmiş Evreni’nin Aquaman’i olarak adından söz ettiren Jason Momoa, Frontier dizisinden sonra başrolünde yer alıp yapımcılığını üstlendiği Sweet Girl filmi için Netflix ile yeniden bir araya geliyor.

Momoa’lı 2018 yapımı Braven filminin görüntü yönetmeni Brian Andrew Mendoza filmin yönetmen koltuğunda oturuyor. Philip Eisner ve The Book of Henry’nin senaristi Gregg Hurwitz filmin senaryosunu kaleme alıyor. Momoa, filmde eşini öldürenlerden intikamını almaya ve kızını korumaya çalışan bir karakteri canlandırıyor.

The Dig

Lily James, Johnny Flynn, Ralph Fiennes, Carey Mulligan gibi önemli isimleri bir araya getiren filmin yönetmenliğini Simon Stone üstleniyor.

Film, II. Dünya Savaşı yaklaşırken zengin bir dulun, arazisindeki tümülüslerde kazı yapması için amatör bir arkeolog tutmasıyla yaşanan olayları masaya yatırıyor. İkilinin yaptıkları keşif, ülkenin tarihiyle yakından ilgili oluyor ve geçmişe dair bu bulgular, geleceği belirsizliğini koruyan Britanya’da büyük bir yankı uyandırıyor.

The Harder They Fall

Idris Elba ve Jonathan Majors ile beraber geçtiğimiz eylül ayında Regina King, Zazie Beetz, Lakeith Stanfield, Delroy Lindo, Danielle Deadwyler, Edi Gathegi ve RJ Cyler gibi isimlerin kadrosuna dâhil olduğu western türündeki The Harder They Fall‘un yapımcılığını Jay-Z üstleniyor.

Bu filmde Idris Elba, ailesini öldürdüğü Nat Love tarafından intikam için kovalanan eski bir mâhkum olan Rufus Buck’ı canlandıracak. Jonathan Majors ise filmde Nat Love karakterine hayat verecek. Nat Love, Rufus’u takip etmek ve intikam almak için çetesini yeniden bir araya getirecek.

Filmin yönetmenliğini 2013 yapımı They Die By Dawn filmiyle sinema dünyasına adım adan, Jay-Z’nin Legacy klibinin yönetmen koltuğuna oturan, aynı zamanda Bullitts lakabıyla tanınan müzisyen Jeymes Samuel üstleniyor.

The Kissing Booth 3

Netflix’in en çok izlenen film serilerinden The Kissing Booth’un üçüncü filmi The Kissing Booth 3, üniversiteden önceki son yazında Elle’in sakladığı sırrın yol açtığı felaketler zincirini ekrana yansıtıyor. Hem erkek arkadaşı Noah’nın gittiği Harvard’a hem de en yakın arkadaşı Lee’nin gittiği Berkeley’ye kabul edilen Elle’in hangi yolu seçeceği filmde saklı.

The Power of the Dog

Zamanımızın en başarılı ve saygıdeğer yönetmenlerinden Jane Campion, Thomas Savage’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanacak yeni filmi The Power of the Dog önümüzdeki yılın merakla beklenen yapımları arasında yer alıyor.

Benedict Cumberbatch, Thomasin McKenzie, Kodi Smit-McPhee, Frances Conroy, Keith Carradine ve Adam Beach‘in kadrosunda yer aldığı film, Montana’da büyük bir çiftliğin sahibi olan Phil ve George Burbank kardeşleri odak noktasına alıyor. Benedict Cumberbatch, kardeşlerden huysuz ve zalim olan Phil’i canlandırıyor. Hikâye; George’un Rose ile gizlice evlendiğini duyan Phil’in, Rose’un oğlu Peter’ı bir piyon olarak kullanarak onu yok etmek için amansız bir savaş başlatmasını konu ediniyor.

The White Tiger

Quantico, Isn’t It Romantic, Baywatch gibi yapımlarla tanınan, şu sıralar Joe Jonas ile olan evliliği yüzünden bir magazin figürü hâline gelen Priyanka Chopra Jonas‘ın başrolünde yer aldığı The White Tiger, günümüz Hindistanı’nda yoksul bir köylüden başarılı bir girişimciye dönüşen Balram Halwai isimli bir karakterin destansı ve kara mizahla dolu yükseliş öyküsünü anlatıyor.

Kurnaz ve hırslı genç kahramanımız, allem edip kallem edip Amerika’dan kısa süre önce dönen Ashok’un şoförü oluyor ve onların gözüne girmeyi başarıyor. Ancak ihanetle dolu bir gecenin ardından Balram’ın, efendilerinin onu tuzağa düşürüp kendilerini kurtarmak için her türlü yozluğa başvurabileceklerini fark etmesi bardağı taşıran son damla oluyor. Her şeyini kaybetmenin eşiğinde olan Balram, bu bozuk ve eşitsiz düzene başkaldırarak patron yerine geçiyor.

There’s Someone Inside Your House

Korku kontenjanından bu listeye giriş yapan, The Overnight, Creep ve Creep 2 filmlerine imza atan Patrick Brice imzalı There’s Someone Inside Your House, Stephanie Perkins’in aynı isimli romanından sinemaya uyarlandı.

Film, Osborne Lisesi’nin son sınıf öğrencilerini odak noktasına yerleştiriyor. Bu öğrenciler, her bir kurbanının en karanlık sırrını ifşa etmeyi amaçlayan maskeli bir saldırganın hedefindedir. Aykırı bir grup, bu cinayetleri durdurabilecek tek güçtür. Durduramamaları hâlinde ise kendi sırları açığa çıkacaktır.

Thunder Force

Bridesmaids ve Can You Ever Forgive Me? filmleriyle Oscar’a aday olan Melissa McCarthyThunder Force filmiyle süper kahraman dünyasına atılıyor. McCarthy’nin Tammy ve Life of the Party filmlerinde birlikte çalıştığı hayat arkadaşı Ben Falcone‘un yönettiği filmde Octavia Spencer, Pom Klementieff, Melissa Leo, Sarah Baker gibi isimler de rol alıyor. Filmin konusuyla ilgili detaylar şu an için gizli tutuluyor.

Tick, Tick… Boom!

Moana için hazırladığı “How Far I’ll Go” şarkısıyla 2017 yılında En İyi Şarkı Oscarı kategorisinde ilk adaylığını kazanan, 2018’de Mary Poppins Returns ile sinemaseverlerin karşısına çıkan Lin-Manuel Miranda‘nın yönetmenliğini üstlendiği Tick, Tick… Boom!, New York’ta garsonluk yaparken aynı zamanda kendisini üne kavuşturmasını umduğu Suberbia adında bir müzikal yazan hevesli bir tiyatro yazarı olan Jon’u odak noktasına alıyor.

Jon, bir yandan kendi hayatını onun kariyeri için erteliyor olmaktan bıkmış kız arkadaşı Susan’ın baskılarıyla başa çıkmaya çalışırken; diğer yandan da 30. yaş gününe yaklaşırken, hayallerinin nelere mâl olacağının getirdiği endişeyle başa çıkmak zorunda kalıyor.

To All the Boys: Always and Forever, Lara Jean

Tıpkı The Kissing Booth serisi gibi Netflix’in en çok izlenen içerikleri arasında yer alan To All the Boys serisinin son filmi To All The Boys: Always and Forever, Lara Jean, üniversite için evinden ayrılma durumuyla karşı karşıya olan Lara’nın bu süreçte Peter’la olan ilişkisini gözden geçirmesiyle yaşanan olayları mercek altına alıyor.

Trollhunters: Rise of the Titans

Guillermo del Toro‘nun yapımcıları arasında yer aldığı Trollhunters: Rise of the Titans, Arcadia Hikâyeleri üçlemesinde geçen olayların sonrasını izleyiciye aktarıyor. Bu öyküde Arcadia kahramanları, insanlığı Dünya’yı yok etmekle tehdit eden antik titanları çağırmak için kontrol edilemeyen kara büyülerini kullanan kötü niyetli Gizem Birliği’nden korumak amacıyla bir araya gelmek durumunda kalıyor.

Wendell & Wild

Henry Selick ve Jordan Peele‘ın imzasını taşıyan animasyon türündeki Wendell & Wild, Keegan Michael Key ve Jordan Peele tarafından seslendirilen iki iblis kardeşi konu alıyor. Bu iki kardeş Underworld’den kaçarak bir kasabaya gelir. Ancak burada, onları yok etmeye çalışan Kat adlı genç bir iblis avcısından kaçmaları gerekir.

Noah Baumbach’ın Yeni Filmi

Frances Ha, Mistress America, Greenberg gibi sinemaseverlerin gönlünü kazanmayı başaran filmlerde birlikte çalışan, aynı zamanda 2011 yılından beri evli olan Greta Gerwig ve Noah Baumbach, Netflix’te izleyici ile buluşacak yeni bir film için bir kez daha birlikte çalışmaya hazırlanıyor.

Beğeniyle karşılanan son filmi Marriage Story‘de Netflix ile çalışan Noah Baumbach, bu film için Adam Driver ile yeniden bir araya geliyor. Henüz resmi olarak duyurulmayan filmin çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacağı belirtiliyor.

Sandra Bullock – Nora Fingscheidt Projesi

Happy Valley ve Gentleman Jack dizilerinin yaratıcısı Sally Wainwright’ın senaryosunu yazdığı, 2009 yılında İngiltere’de yayınlanan mini dizi Unforgiven, uzun uğraşlar sonucunda Netflix tarafından filme uyarlandı. Sandra Bullock’un başrolünde yer aldığı filmde başarılı oyuncuya Viola Davis, Aisling Franciosi ve Vincent D’Onofrio gibi isimler eşlik ediyor.

Systemsprenger ile adından övgüyle söz ettiren Nora Fingscheidt’ın yönettiği film, şiddet suçundan 15 yıl hapis yattıktan sonra cezaevinden çıkan ve geride bırakmak zorunda kaldığı kız kardeşi ile yeniden bir araya gelmek isteyen Ruth Slater’ın hayatını konu alıyor. Yaklaşık yedi yıldır diziyi filme uyarlamak için büyük uğraşlar veren; The Aviator, The Departed, Hugo gibi filmlerin Oscar ödüllü yapımcısı Graham King, filmin yapımcılığını üstleniyor.

‘96 Yazı

İzleyiciyi 1996 yılına ışınlayan Ozan Açıktan imzalı ‘96 Yazı, aşk ve yaşamla tanışan ve eninde sonunda hüznü de tadacak bir grup gencin hikayesini konu alıyor.

Her yıl ailesinin yazlığına giden Deniz, artık 16 yaşına basmış, aşka dair yeni duygular ve yeni deneyimler yaşamak istemektedir. Deniz Aslı’ya yakınlaşmaya çalışırken, aynı mahallenin ortalığı kasıp kavuran, son derece yakışıklı ve sportif genci Burak’ın da Aslı’yla ilgilendiğini fark eder. Filmde her karakterin midesinde uçuşan kelebekleri izlerken, aynı zamanda ilk kalp kırıklığına ve ergenliğin başlangıcına şahit olacağız.

Filmin başrollerinde Ece Çeşmioğlu, Fatih Şahin, Halit Özgür Sarı, Aslıhan Malbora, Süreyya Güzel ve Kubilay Tunçer yer alıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Haliç’ten Van Gölü’ne uzanan bir yolculuk: “Çok Uzak Bir Deniz”
Sonraki Haber
Geri Gönderme Merkezi’nde mülteci kadına cinsel saldırı