Ana SayfaGüncelAzra Deniz Okyay imzalı “Hayaletler” Selanik’ten iki ödülle döndü

Azra Deniz Okyay imzalı “Hayaletler” Selanik’ten iki ödülle döndü

HABER MERKEZİ – Yönetmenliğini Azra Deniz Okyay’ın üstlendiği ‘Hayaletler’ filmi, 61. Selanik Film Festivali’nde iki ödül birden kazandı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film seçilen Azra Deniz Okyay imzalı Hayaletler, 61. Selanik Film Festivali’nde de iki ödül kazandı.

Film, Yunan Parlamentosu tarafından insan hakları ve barış konusunda en ilham verici bulunan bir filme sunulan İnsani Değerler Ödülü’ne layık görüldü.

Yunanistan Parlamentosu televizyon kanalının programcıları Aris Fatouros, Kostas Dimos ve yönetmen Vassilis Douvlis’ten oluşan jüri, ‘Hayaletleri’i 12 filmin arasından seçti.

Ödülün veriliş gerekçesinde “Yenilikçi ve ikna edici bir bakışla donatılan film; zıt uçlar, isyan ve şiddetle parçalanmış bir toplumu gözler önüne sererken, yaşadıkları baskıcı koşullara direnen farklı kadın karakterlerin yollarını usta bir anlatıyla haritalandırıyor” ifadeleri kullanıldı.

Hayaletler’in kazandığı diğer bir ödül ise Toronto merkezli olan ve uluslararası ağında 10 binlerce sinemacı kadını barındıran WIFT’in kamera önü ya da arkasındaki sinemacı kadınların varlığına sunduğu The WIFT GR Ödülü oldu.

Festival programında yer alan tüm filmleri değerlendiren ve Yunanistanlı kadın yönetmenler Antonietta Angelidi, Manina Zoumboulaki ve Effie Skrobolas’tan oluşan Greek Chapter of WIFT jürisi, “Karanlığa gömülmüş bir dünyaya net bakışı, ötekiliğin film içindeki anlatısı ve sinematik tasviri; ve yıpratıcı ataerkilliğin güçlerine karşı cesur duruşu için” bu ödülü Okyay’a verdiklerini açıkladı.

Hayaletler, Türkiye’nin tamamında saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçiyor.

O gün İstanbul’un Sucular mahallesinde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatan filmin başrollerinde Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir yer alıyor.


Filmloverss’tan derledik.



Önceki Haber
Gazetecilere 'kayyum protestosu' davası
Sonraki Haber
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi