Ana SayfaGüncelBabacan: Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi dün gece iflasını açıkladı

Babacan: Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi dün gece iflasını açıkladı

HABER MERKEZİ – Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin konuşan DEVA Partisi lideri Babacan, “Dün gece yapılan açıklama bir istifa açıklaması değil, bir iflas açıklamasıdır. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dün gece sosyal medya üzerinden iflasını açıklamıştır” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Bilecik İl Kongresi’nde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa açıklamasına değinen Babacan, “Ülkenin bir bakanı kendi sosyal medya hesabından bir istifa mektubu paylaşıyor fakat basından çıt yok. Belli ki bir yerlerden talimat bekleniyor. Basınımız bir istifa haberini talimat almadan veremiyor” dedi.

Babacan, “Akraba kayırmacılığının, basını sansürleme işgüzarlığının kötü sonuçlarına son 24 saatte tekrar şahit olduk. Halkımıza yoksulluğu dayatan beceriksiz ekonomi politikası iflasını canlı canlı izledik. Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını askıya alanlar; saatlerdir devleti de askıya almıştır” diye ekledi.

“Dün gece yapılan açıklama bir istifa açıklaması değil, bir iflas açıklamasıdır. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dün gece sosyal medya üzerinden iflasını açıklamıştır” diyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hazineyi boşalttılar anladık da, şu anda hazinenin başı da boş. Devlet böyle yönetilmez, ciddiyete yakışmaz. Özgürlüklerin olmadığı, adaletsizliğin kol gezdiği bir ülkede ekonomi de iyiye gitmez. Bütün bu çöküşün faturasını bir-iki isim değişikliğiyle kapatmaya çalışıyorlar. Türkiye ekonomisi, içine düştüğü bu çukurdan sadece ekonomi yönetimini değiştirerek çıkamaz.

Ekonominin sağlam bir temel üzerine inşa edilebileceğini savunan Babacan, “Bu temelde, adalet, demokrasi ve özgürlükler vardır. Bu zihniyet, bu iktidar değişmeden ekonomi düzelmez” diye belirtti.

  HDP'den Erdoğan'a istifa çağrısı: Tek yol derhal seçim

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den Erdoğan'a istifa çağrısı: Tek yol derhal seçim
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Devlet kriziyle karşı karşıyayız