Ana SayfaGüncelBahçeli: Muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum

Bahçeli: Muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, “Ekonomide açılan ya da açılacak yeni ufuklarla muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum” açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında ekonomiye değinen Bahçeli, “Ekonomide açılan ya da açılacak yeni ufuklarla, demokrasi ve hukuk alanlarında kuvveden fiile geçecek sağlam ve sağduyulu hamlelerle fasit çemberin kırılacağını, muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum” dedi.

Elvan: Yapısal reformları hayata geçireceğiz

Bahçeli’yle aynı saatlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesi için yapısal reformların hayata geçirileceğini söyledi:

Elvan, “Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz” diye de ekledi.

“İç talepteki toparlanma ve dış talebin normal seviyelere yansıması ve ihracatı destekleyen büyüme tercihimiz ile 2022 ve 2023 yıllarında istikrarlı bir büyüme döneme gireceğiz” diyen Elvan, 2020 yılında işsizlik oranının yüzde 13,8 olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Lütfi Elvan, geçen hafta Berat Albayrak’ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bolivya’da insandan insana bulaşan yeni bir virüs bulundu
Sonraki Haber
Covid-19 testi pozitif çıkınca işten çıkarıldı