Ana SayfaÇalışma YaşamıBimeks işçileri gözaltına alındı

Bimeks işçileri gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Bimeks’in patronlarından Vedat Akgiray’ın ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde eylem yapan Bimeks işçileri gözaltına alındı. Direnişteki işçiler, birikmiş maaşları ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılmıştı.

Bimeks işçileri, Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren şirket sahibi Vedat Akgiray’dan birikmiş maaşları ve tazminatlarını alamadıkları için üniversitesi önünde açıklama yaptı.

Üniversitenin kapısına polislerce barikat kurulurken, işçiler “Vedat Akgiray ders verme, hakkımızı ver” yazılı pankart açtı.

Bimeks işçileri adına açıklama yapan Emine Soysal, bin 500 işçi olarak şirket bünyesinde yıllarca çalıştıklarını belirterek, 2016 yılında maaşlarını alamadıklarını söyledi.

Bimeks’in patronlarından Vedat Akgiray’ın şirketin hisse değerleri ile oynayarak, borsa vurgunu gerçekleştirdiğini ifade eden Soysal, Akgiray’ı hırsızlıkla suçladı.

Soysal, “Vedat Akgiray tek bir çizik almadan Boğaziçi Üniversitesi’nde finans profesörlüğüne iş etiği dersi vermeye devam ediyor. 2018 sonu itibariyle Bimeks Yönetim Kurulu dağıtılarak, bin 500 işçinin içerde kalan maaş ve tazminatı üzerine çöküldü. Davaları kazandık, icra takipleri de yapıldı. Hukuk bu hırsızlara işlemiyor, hakkımızı alamıyoruz. Artık yeter” dedi.

Emine Soysal, mücadele ve direniş ile haklarını alabileceklerini dile getirerek, Akgiray’ın ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi’ne direniş çadırı kuracaklarını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin de bu durumdan sorumlu olduğunu ifade eden Soysal, üniversite rektörünün sorunlarını çözene kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Ardından söz alan diğer işçiler de haklarından vazgeçmeyeceklerini yineledi.

Oturma eylemi başlatan işçiler, burada sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Gemileri yaktık geri dönüş yok” sloganları attı.

Oturma eylemini sürdüren işçilere müdahale eden polis, altı Bimeks işçisini ve UMUT-SEN örgütlenme uzmanı Betül Celep’i gözaltına aldı.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fatma Mavi’yi patlama değil erkek öldürmüş
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.