Ana SayfaÇalışma YaşamıBimeks işçileri yine gözaltına alındı

Bimeks işçileri yine gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Bimeks’in patronlarından Vedat Akgiray’ın ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde eylem yapan Bimeks işçileri yine gözaltına alındı.

Bimeks işçileri, Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren şirket sahibi Vedat Akgiray’dan birikmiş maaşları ve tazminatlarını alamadıkları için üniversitesi önünde açıklama yaptı.

Üniversitenin kapısı polislerce kapatılırken, işçiler “Vedat Akgiray ders verme, hakkımızı ver” yazılı pankart açtı.

İşçiler adına açıklamayı yapan Emine Soysal, 2016 yılından bu yana maaşlarını alamadıklarını ve 10 farklı ilde suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğünün de sorumluluk alması gerektiğini belirten Soysal, “Akgiraylar şaşalı hayatlarına villalarda devam ediyor. Ben normal bir dairenin kirasını ödeyemezken, onlar nasıl villa kirası ödüyor. Soruyoruz: İşçiyi bu kadar sömürdüğünüz yetmedi mi? Param yok diyerek, işçiyi enayi yerine koymayı bırak” dedi.

Üniversite yetkililerine de seslenen Soysal, “Üç maymunu oynamaya kimsenin hakkı yok. Biz evimizi satmak zorunda kalırken, çocuklarımızı tedavi ettiremezken, o nasıl burada ders verebiliyor” diye konuştu. Ardından söz alan diğer işçiler de “Artık ölsek de kurtulsak” diyerek tepkisini dile getirdi.

Açıklama sonrası oturma eylemine geçen işçilere müdahale eden polis, beş kişiyi gözaltına aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: Albayrak affını istedi, biz de kabul ettik
Sonraki Haber
Antep'te Rojbin Avcıl şüpheli şekilde yaşamını yitirdi