Ana SayfaGüncelBirleşik Gençlik Meclisi kuruluşunu deklare etti

Birleşik Gençlik Meclisi kuruluşunu deklare etti

HABER MERKEZİ – Eşitlik, özgürlük, adalet ve dayanışma için bir araya gelen gençlik örgütleri, Birleşik Gençlik Meclisi’nin kuruluşunu deklare etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Yeni Demokrat Gençlik, Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Sosyalist Öğrenci Hareketi (SÖH) ve Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ), Birleşik Gençlik Meclisi’nin kuruluşunu deklare etti.

Basın toplantısının açılış konuşmasını Birleşik Gençlik Meclisleri adına Volkan Atmaca yaptı.

Atmaca, gençliğin 25 Ekim’de “Birlikte yürüyoruz” sloganıyla başlattığı yürüyüşlerinin somut örgütsel ve biçimsel halini tartışmak için bir araya geldiklerini söyledi.

“Gençliğin her türlü hak arama mücadelesinin zor ile bastırılmaya çalışıldığı” bir dönemde yaşadıklarını dile getiren Atmaca, “Ancak biliyoruz ki egemenleri şaşkına çeviren bir tufanla onların tepesine binmedikçe sorunlarımız azalmıyor, bitmiyor” dedi.

Geleceğe dört elle sarılmak gerektiğinin altını çizen Atmaca, şunları söyledi:

Emeğiyle, dinamikliğiyle, direnci ve enerjisiyle ezilenlerin geleceği kazanma mücadelesinin dinamosu olan gençler tarihin her evresinde önemli bir güç olarak var oldu. Bu, bugün bizleri susturmak, durdurmak, diz çöktürmek isteyen egemenler açısından da biliniyor. Direnişimizse halkımızın umudu olarak duruyor. Her koşulun içerisinde ileriye atılan halkların özgürlük mücadelesini ileriye taşımak için mücadele eden gençlik, bulunduğumuz coğrafyanın da direniş mirasının yaratıcıları arasında bulunuyor.

Atmaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

Gezi isyanında titrettiğimiz Saraylıların; tüm zor aygıtlarıyla saldırdığı, bodrumlarda yaktığı, işinden ekmeğinden ettiği, asgari ücretle açlık sınırının altında yaşamayı dayattığı, işsizliğe mahkum ettiği, paralı-tekçi eğitimi dayattığı, dilini yasakladığı, sokakta, kampüste, evde cinsel saldırganlıkla baskı altına almaya çalıştığı, LGBTİ+ fobiyle nefretle yok sayıp saldırganlığa açık hale getirdiği hapishaneleri, hücreleri reva gördüğü, sokaklarda işkence ettiği, sınır boylarında infaz ettiği, yan yana gelirseniz yanarsınız dediği gençler olarak birlikte yürüyoruz.

Halkları halklara düşman etmek isteyenlere ‘dur’ demek için bir araya geliyoruz. Eşitlik için, özgürlük için, adalet için, mücadele için, dayanışma için egemenlerin bin yıllardır kanattığı yaralarımızı sarmak için bir araya geliyoruz. Patron tarafından çalınan emeğimizi çaldırmayacağız, demek için bir araya geliyoruz. Her gün emperyalist tekellerce sömürülmek, talan edilmek istenen doğamız için bir araya geliyoruz. Kendi toprağımızda halklar için, insanlık için, doğa için üreteceğim demek için bir araya geliyoruz.

Basın toplantısına katılan siyasetçilerden HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, gençliğin birlikte yürüme kararlığı ve mücadele ruhunun kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut da “Bizden sonra gelecek neslin de aynı şeyleri yaşamaması için mücadeleyi yükseltmek zorundayız. Karanlık üzerimize çullanabilir ama her zaman direnenler vardır. Her zaman bu yolda yürüyen bizler varız. Bizim başarmamızı geciktirmek için uğraşıyorlar. Fakat biz mutlaka başaracağız” dedi.

Yazar Temel Demirer ise şöyle konuştu:

Sizinle konuşurken, Mahir’in, İbo’nun, Deniz’in, Mazlum’un burada olduğunu görüyorum. Biliyorum zor günlerden geçiyoruz. Fakat bugün yaşadığınız bütün kötülükler, aydınlık bir geleceği üretecektir. Hayat bedelini ödemediğimiz beklentilerimizi bize sunmaz. Yunan bir yazar ‘uçurumun kenarına varmadan kanatlanılmaz’ der. Şimdi uçurumun kenarındayız. Hepinizin İbo’nun, Mahir’in, Mazlum’un kanatlarını takması gerekiyor. Şimdi bu coğrafyada el ele tutuşacağız, karanlıkların üstüne doğru yürüyeceğiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Bir Başkadır” dizisindeki kültürel referanslar
Sonraki Haber
15 ülke arasında serbest ticaret anlaşması