Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşanma aşamasında olduğu Hafize’yi öldüren Uğur Kurban’a 24 yıl hapis

Boşanma aşamasında olduğu Hafize’yi öldüren Uğur Kurban’a 24 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Denizli Pamukkale’de boşanma aşamasında olduğu Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak cezanın yatma süresinin 24 yıl 4 ay 15 gün olduğu belirtildi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan Hafize Kurban, 27 Ağustos 2019’da boşanma aşamasında olduğu Uğur Kurban tarafından bıçakla yaralanmıştı.

Hastaneye kaldırılan Hafize 4 Eylül’de yaşamını yitirmişti.

Tutuklanan Uğur Kurban’ın yargılandığı davanın karar duruşması Denizli Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra Hafize’nin anne ve babası, Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü, Kadın Meclisleri ve farklı kadın platformları da katıldı.

Kurban ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

JinNews’te yer alan habere göre duruşma öncesinde kadınlar, Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Hafize Kurban için adalet” yazılı pankartın açıldığı açıklamada kadınlar, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları attı.

Basın açıklamasını Kadınlar Birlikte Güçlü adına okuyan Fatma Alacalı, 7 duruşma boyunca Hafize için adalet talebiyle bir araya geldiklerini, son iki duruşmada savcının tahrik indirimi istediğini belirtti.

Bu tür cezai indirimlerin “katillere ödül kadınların yaşam haklarına saldırı” olduğunu vurgulayan Alacalı, “Güvenliğimizi yaşam hakkımızı korumak için var olması gereken kurumların katillerin aklandığı ve yeniden üretildiği yerler haline gelmesi İstanbul Sözleşmesinin uygulanmamasının sonucudur. Bizi katledenlere ödül gibi cezalar verilmesine tahrik indirimi adı altında kadınları öldürenlerin cezalandırılmasına izin vermemek için buradayız” dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar duruşmayı takip etmek için salona geçti.

Duruşmada mahkeme heyeti, Kurban’a “tasarlayarak öldürme” suçundan  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kurban 24 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kurban’ın cezasının 24 yıl 4 ay 15 gün yatarı olması bekleniyor. Kadının avukatı Eylem Esra Yatar ise davadan daha yüksek bir ceza beklediklerini ve dava sonucunu bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Mahkeme Kurban’ın “özel hayatın gizliliğini ihlal etme” suçundan ise beraatine hükmetti. Kurban toplam 24 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan 1930’lardaki depreme gitti: CHP Sözcüsü’nün dedesi sorgulanmalı
Sonraki Haber
TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan serbest