Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşanma aşamasında olduğu kadını yaralayan Hakan Karharman tutuklandı

Boşanma aşamasında olduğu kadını yaralayan Hakan Karharman tutuklandı

HABER MERKEZİ – Karaman’da Özgen Karharman boşanma aşamasında olduğu Hakan Karharman’ın evine çocuklarını görmek için gitti. Özgen bu esnada Karharman tarafından tüfekle vurularak yaralandı. Kadın hastaneye kaldırılırken, Karharman tutuklandı.

Karaman’da yaşayan Özgen Karharman kendisini sistematik şiddete maruz bırakan evli olduğu Hakan Karharman’dan boşanmaya karar verdi.

Son olarak Karharman tarafından bıçakla yaralanan Özgen evi terk ederek İzmir’deki annesinin yanına gitti ve boşanma davası açtı.

Boşanma davasının görüleceği hafta İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle duruşma ertelendi.

Karharman, duruşmanın ertelenmesinin ardından 22 yaşındaki Özgen’e anlaşmalı olarak boşanmak istediğini ve Karaman’a gelip, çocuklarını son kez görebileceğini söyledi.

Bunun üzerine Özgen 5 Kasım’da çocuklarını görmek için Karaman’daki evine gitti.

DHA’nın haberine göre Özgen eve gittiğinde, Karharman, ‘Sen otur ben çocukları alıp, geleyim’ diyerek, evin kapısına yöneldi. Durumdan şüphelenen Özgen de evden çıkmak için kapıya yöneldiği sırada erkeğin ayakkabısını bağlayıp, av tüfeğini eline aldığını gördü.

Bunun üzerine Karharman’ın kendisini vurmak için hazırlık yaptığını anlayan Özgen, cep telefonuyla o anların fotoğrafını çekip, evden kaçmak istedi.

Erkeğin tüfeği üzerine doğrultması sonucu, müdahale etmek isterken tüfek ateş aldı ve Özgen bacağından vuruldu.

Özgen çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken, erkek olay yerinden kaçtı.

Önce Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan kadın sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Karharman ise kısa süre sonra polislerce yakalanarak gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı.

‘Sağ bacağını kullanamayacak’

Kızı Özgen’in hastanedeki tedavisinin devam ettiğini belirten annesi Özlem Şahin, kızının sağ bacağının yüzde 80 sakat kalacağını söyledi.

Özgen’in evlilik boyunca sistematik şiddete maruz bırakıldığını belirten Şahin şunları söyledi:

Kızıma sürekli şiddet uyguluyordu. Kızım evi terk edip, bizim yanımızda yaşamaya başladıktan sonra beni ve oğlumu da öldürmekle tehdit etmişti. Hatta kızımı da sakat bırakacağını söylüyordu. Boşanma davaları ertelenince, kızıma anlaşmalı boşanabileceklerini söyleyip, çocuklarını son kez görebilirsin diye, Karaman’a çağırmış. Kızımı gitmemesi için uyarmıştım.

Ancak, annelik duygusuyla hareket edip, çocuklarını görmeye gitti. Doktorlar, kızımın sakat kalma oranının yüksek olduğunu söyledi. Sonuçta bizim hayatımızı mahvetti, kızımı da yüzde seksen sakat bıraktı. Ben Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Adalet Bakanımıza sesleniyorum, lütfen bunlara adil bir şekilde ceza gelsin. Suçlular dışarıda olmasın, annelerimiz ağlamasın, evlatlarımız ağlamasın.

‘Tasarlayarak kızımı öldürmeye götürüyor’

Özgen’in babası İsmet Aktaş, Karharman’ın tüfeği kızının kalbine yönelttiği Özgen’in müdahalesi sonucu kurşunun bacağına isabet ettiğini anlattı.

Aktaş, “Kızıma komplo kuruyor. Silahı, her şeyi ayarlıyor ve silahı kızımın kalbine doğru dayıyor. Kızım da o esnada eliyle silaha müdahale edince silah ateş alıyor ve bacağından yaralanıyor. Bile bile tasarlayarak, kızımı öldürmeye götürüyor. Adalet yerini bulsun, analar ölmesin istiyorum” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 52 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.