Ana SayfaGüncelÇakıcı’nın tehdit ettiği Kılıçdaroğlu’dan suç duyurusu ve açıklama

Çakıcı’nın tehdit ettiği Kılıçdaroğlu’dan suç duyurusu ve açıklama

HABER MERKEZİ – Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tehdit ve hakaret içerikli bir mesaj yazdı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu suç duyurusunda bulundu, “Bahçeli’yi eleştiriyorum yer altı dünyasının lideri cevap veriyor” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz Nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye edilen suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, dünkü grup toplantısında iktidarın ‘reform söylemini’ eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti.

Kılıçdaroğlu’na hakaret de eden Çakıcı, Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

Bana bak dürzü, Saray diye ifade ettiğin o Külliye, devletimizin en üst makamıdır, millet adına devletin yanında olmak Sayın Bahçeli için bir yaşam tarzıdır. Bekçi kavramını farklı anlamda kullanmışsan köpeklik yaptığın vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir potaya koyarsan hayatının en büyük hatasını yaparsın ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ila tanıştırırım. Bak Kemal Kılıçdaroğlu, kitle psikolojisi ile sana hainler gaz verir, zorda yanında olmazlar. Onun için sana akıllı ol!!! diyorum.

Çakıcı’nın bu ifadelerine CHP’lilerden tepki geldi. Pek çok CHP’li sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla savcıları göreve çağırdı.

Çakıcı hakkında suç duyurusu ve Kılıçdaroğlu’dan ilk açıklama

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı hakkında hakaret ve tehdit suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu, Çakıcı’nın tehdit ve hakaret içerikli mesajıyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

“Erdoğan’ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor, Bahçeli’yi eleştiriyorum yer altı dünyasının lideri cevap veriyor” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’nin geldiği hale bakın. Hukukun olmadığı yerde, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç devleti haline gelebilir. Nasıl olur da böyle bir açıklama buradan gelir. Bahçeli ile ilişkisi nedir bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 17 Kasım’daki Meclis grup toplantısında AKP’nin yargıda reform yapacaklarına dair iddiasını eleştirmiş ve “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?” demişti.

Hukukta reform yapma konusunda Erdoğan ne kadar samimi? Adalet kurumuna güven kalmadığını o da görüyor, adalet kurumunda çalışıp adalet dağıtan hakimler de görüyor, onlar da ifade ediyorlar zaten. Hakimlerin, savcıların belli odaklardan talimat almadan karar vermediklerini o da biliyor, biz de biliyoruz, dünya da biliyor. Adalette, hukukta reform yapacaksınız, adalete toplumun saygı duymasını sağlayacaksınız, adalet kurumu sadece adalet dağıtacaksa bir şeyler yapmak gerek.

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de tepki göstererek, “Çok sık eleştiriyor CHP’yi, ona o görev verilmiş bekçilik yaptığı için” ifadelerini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kemal’in çığlığı: Bir dönemi taşır ve tarih olur
Sonraki Haber
Sağlık Bakanı Koca'nın yardımcısı görevden alındı