Ana SayfaDünyaCovid-19: Küresel salgında vaka sayısı 47 milyona yaklaşıyor

Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 47 milyona yaklaşıyor

HABER MERKEZİ – Küresel salgında Corona virüsü vaka sayısı 47 milyona yaklaşırken, can kayıpları 1 milyon 200 binin üzerinde. Dünya çapında aktif vaka sayısı ise 12 milyon bandında. Vaka sayılarının hızla arttığı Avrupa yeniden kapanırken, resmi verilere göre Covid-19 nedeniyle 10 binin üzerinde can kaybının yaşandığı Türkiye’de yüz yüze eğitimin üçüncü aşamasına geçildi. Gelişmeler sayfamızda.

 


Bakan Koca İstanbul’da yaşayanlara seslendi: Ayrılmayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’de üzerinden İstanbul’da yaşayanlardan şehir dışı seyahatlerini çok gerekli olmaması durumunda ertelemelerini istedi.


Gürcistan Başbakanı’nın Covid-19 testi pozitif çıktı

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia’nın Covid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada,Gakharia’nın korumalarından birinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine Gakharia’nın kendini tecrit altına aldığı ve yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Açıklamada, “Başbakan kendini iyi hissediyor ve tedavisine evde devam edecek” denildi.

Gürcistan’da şu ana kadar 42 bin 579 kişide Covid-19 tespit edilirken, 342 kişi de hayatını kaybetti.


İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı’ndan ‘durum ciddi’ uyarısı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yoğun bakım doluluk oranının ve entübe hasta sayısının arttığını belirterek, ‘durum ciddi’ uyarısında bulundu.


Dr. Erol Bahçe Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Dr. Erol Bahçe’nin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 76 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 302 ‘yeni hasta’ tespit edildi

Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu”na göre, toplam ‘hasta’ sayısı 380 bine yaklaşıyor.

2 Kasım Pazartesi günü Türkiye genelinde 139 bin 103 test yapıldığı ve 2 bin 302 ‘yeni hasta’ tespit edildiği açıklandı.

Bir gün içinde 76 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, bin 521 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Böylece toplam ‘hasta’ sayısı 379 bin 775’e, toplam can kaybı ise 10 bin 402’ye yükseldi.


Diyarbakır’da semt pazarları için yeni tedbirler

Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Corona virüsü vaka artışları nedeniyle salgının bulaş riskini azaltmak için kent merkezinde kurulan semt pazarlarında bir dizi tedbir aldı.

Buna göre;

  • Kayapınar ilçesinde kurulan 1 adet semt pazarında pazarcılar arası mesafenin 3 metre olması nedeniyle, Pazar numarası verilen pazarcı esnafının 1 hafta tek, diğer hafta ise çift numaraların satış yapmasına,
  • Bağlar ilçesinde 3 adet semt pazarının mevcut olduğu, kadın pazarında herhangi bir olumsuzluk olmadığı, her pazarcı esnafı arası mesafenin 4 metre olduğu ve pazarcı esnafının arasında 1 metrelik boşluk olarak bırakıldığından 2 esnaf arasındaki mesafenin 2 metre yapılmasına, 2. Pazar olarak kurulan yerde pazarcı esnafı için daha önceden mevcut olan 4 tahtalık yerin yarı yarıya düşürülerek 2 tahtaya düşürülmesine (Pazarcı esnafının işgal ettiği alanın yarı yarıya düşürülmesi),
  • Yenişehir ilçesinde 1 adet semt pazarının olduğu, Pazar numarası verilen pazarcı esnafının 1 hafta tek numaraların, diğer hafta ise çift numaraların satış yapmasına,
  • Pazar yerlerinde bariyer sistemi kurularak giriş ve çıkışların kontrol altına alınmasına, Pazar yerinde sabit olacak şekilde emniyet kolluk kuvvetlerinden görevli polis memurlarının olmasına, zabıta görevlileri ile birlikte girişte ateş ölçer ile vatandaşlarımızın ateşlerinin ölçülmesine ve ateşleri uygun olmayanların içeriye alınmamasına, maske kullanımı ile ilgili giriş ve çıkışlar ile Pazar yerinin tümünde gerekli denetimlerin yapılmasına,
  • Pazar yerlerindeki yer çizgi işaretlerin olmaması veya eksik olması nedeniyle yer tespitinin daha sağlıklı yapılması için Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığınca gerekli çizimlerin yapılmasına ve konu hakkında ilçe Belediyelerince iletişime geçilerek gerekli hassasiyetin gösterilmesine,
  • Pazar yerlerinde bahse konu kararlarla ilgili olarak Pazar esnafı işyerine birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde 3150 TL idari para cezası, Üçüncü ihlalde 1 gün ve dördüncü ihlalde 3 gün kapama ve tekrarında 7 gün kapama cezası verilmesine karar verildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu taburcu oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 10 gündür tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nden taburcu oldu.


Dr. Aydın Ünsal Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

İzmir Tabip Odası, Özel Medar Hastanesi’nde görev yapan Dr. Aydın Ünsal’ın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.


DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus karantinada

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanon Ghebreyesus, Covid-19 şüphesi nedeniyle kendini karantinaya aldı.

Ghebreyesus, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Yakınımdaki bir isimde Covid-19 tespit edilmesinin ardından önümüzdeki birkaç gün karantinada olacağım. Kendimi iyi hissediyorum ve semptomum bulunmuyor. Bununla birlikte sağlık yönergelerini takip edeceğim. Covid-19’da yayılma zincirini ancak bu şekilde kırabiliriz” ifadelerini kullandı.


Dünya çapında aktif vaka sayısı 12 milyona yaklaştı

Fotoğraf: Fransa / Reuters

Dünya genelinde Covid-19 salgını verilerinin derlendiği “Worldometers” adlı internet sitesinin aktardığına göre;

  • Corona virüsü vakaları: 46,823,570
  • Can kayıpları: 1,205,321
  • İyileşenler: 33,756,959
  • Aktif vakalar: 11,861,290

Vaka sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke şöyle:

  • ABD (9,473,911)
  • Hindistan (8,229,322)
  • Brezilya (5,545,705)
  • Rusya (1,636,781)
  • Fransa (1,413,915)

Can kaybı sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke ise şöyle:

  • ABD (236,471)
  • Brezilya (160,104)
  • Hindistan (122,642)
  • Meksika (91,895)
  • Britanya (46,717)

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
RSF: 2020’de dünya genelinde 31 gazeteci öldürüldü
Sonraki Haber
Yalova'da tersanede patlama: Yedi işçi yaralı