Ana SayfaÇalışma YaşamıCovid-19 testi pozitif çıkınca işten çıkarıldı

Covid-19 testi pozitif çıkınca işten çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Bursa’da servis şoförlüğü yapan İbrahim Oktay, Covid-19 testi pozitif çıkınca işten çıkarıldı. Ardından başka bir hastaneye giderek yeniden test yaptıran Oktay bu kez negatif olduğunu öğrendi.

Bursa’da bir firma kendi bünyelerinde servis şoförlüğü yapan İbrahim Oktay’dan Covid-19 testi yaptırmasını istedi.

Şirketin anlaştığı özel bir hastane tarafından Oktay’a Covid-19 testi yapıldı ve sonuç pozitif çıktı.

Bunun üzerine birkaç saat sonra çalıştığı şirket, Oktay’ın işine son verdi.

Kendisinde herhangi bir semptomun olmadığını ve bu sonucun doğru olmayabileceğini düşünen Oktay, ertesi sabah Bursa Şehir Hastanesi’ne giderek, akciğer tomografisi ve diğer testlerini burada yaptırdı ve sonucun negatif olduğunu öğrendi.

İHA’ya konuşan Oktay, çalıştığı yerin özel hastane ile test için anlaştığını belirterek, şunları söyledi:

Bizim patron şoförlerin de test yaptırmasını istedi. Bizde numuneleri verdik. Kasım ayının 12’sinde saat 21.36 testimin pozitif olduğunu öğrendim. Hastaneyi aradım ve durumu anlattım. Ne yapmam gerektiğini sorunca da buraya gelip göğüs hastalıkları doktoruna belirli ücret karşılığında test yaptırmamı söylediler. Benimde o akşam 23.00’te servisim vardı ama hemen gelip arabamı aldılar ve artık benim çalışmayacağımı söylediler. Hemen ertesi gün 13’ünde Bursa Şehir Hastanesi’ne gittim ve burada test yaptırdım. Tam teşekküllü olarak testlerim yapıldı ve akşamına benim negatif olduğum ortaya çıktı.

İlk testinin pozitif olduğunu duyunca hemen evin içinde kendisini eşinden ve çocuğundan izole ettiğini kaydeden Oktay, şu ifadeleri kullandı:

Çocuğumla kapının arkasından ağlayarak konuşmaya başladım. Bende bir şey olmadığından şüphelendim ve o yüzden Bursa Şehir Hastanesi’ne gitme ihtiyacı duydum. Bende herhangi bir semptom yoktu. Kronik hastalıklarım olmasına rağmen burada yapılan testlerimin tamamı temiz çıktı. Şimdi burada sevineyim mi? Üzüleyim mi? Sevinmek tabiî ki daha iyi bir şey ama işimi de kaybettim.

Kronik rahatsızlıkları nedeniyle için malulen emekli olduğunu, ek olarak servis şoförlüğü yapmak durumunda olduğunu kaydeden Oktay, “Allah bu durumu düşmanımın başına vermesin” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli: Muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum
Sonraki Haber
Kemal Kurkut cinayeti davasında sanık polise beraat