Ana SayfaGüncelCumartesi Annesi Zeycan Yedigöl yaşamını yitirdi

Cumartesi Annesi Zeycan Yedigöl yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – 1980 darbesinin ardından gözaltında zorla kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün annesi Zeycan Yedigöl hayatını kaybetti.

12 Eylül askeri darbesinin ardından gözaltında işkenceyle öldürülen ve cenazesi kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün 97 yaşındaki annesi Zeycan Yedigöl yaşamını yitirdi.

Cumartesi Anneleri, Yedigöl’ün vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu:

39 yıl boyunca gözaltında kaybedilen oğlu Nurettin Yedigöl’ü ve adaleti arayan Zeycan Annemizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Rahat uyu Zeycan Annemiz, senin Nurettin’e ulaşma ve adalet ısrarın bize emanet. Unutmadın, unutmayacağız. Vazgeçmedin, vazgeçmeyeceğiz.

Yedigöl’ün cenazesi bugün (22 Kasım) İstanbul Bağcılar Cemevi’nden memleketi Erzincan’a uğurlandı.

2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Cumartesi Anneleri arasında yer alan Zeycan Yedigöl, “Oğluma ulaşıncaya kadar ölmek istemiyorum, oğlumu aramaktan vazgeçmeyeceğim” diyerek mücadele mesajı vermişti.

Nurettin Yedigöl hakkında

Billede

26 yaşındaki Nurettin Yedigöl, 12 Eylül askeri darbesinin ardından 10 Nisan 1981 tarihinde İstanbul İdealtepe’de bir eve yapılan baskında gözaltına alındı, Gayrettepe’deki ‘işkence merkezi’ olarak bilinen 1. Şube’ye götürüldü.

Baba İsmail Yedigöl, başta Kenan Evren olmak üzere devletin tüm ilgili birimlerine başvurdu. Her yerden “Nurettin’in hiç gözaltına alınmadığı” cevabı geldi.

Çok sayıda kişi Nurettin’i siyasi şubede gördüklerine dair tanıklık etti, “Şahidiz, işkencede öldürüldü’’ diye ifade verdi. Ancak savcılık “Böyle şey olmaz, devlete iftira atmayın” dedi.

39 yıldır Nurettin Yedigöl’ün akıbeti karanlıkta bırakıldı, onu kaybedenler cezasızlıkla korundu.

Nurettin Yedigöl, İşletme Fakültesi’nde okurken 1976-77 yıllarında İstanbul Yüksek Öğrenci Derneği (İYÖD) yönetiminde yer almış, daha sonra da MLSPB’ye katılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan Arınç'ın çıkışı ile ilgili yorum
Sonraki Haber
İstanbul'dan Adana'ya: Kadınlar birçok ilde şiddete karşı sokağa çıktı