Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanlığı: Albayrak’ın görevden af talebi kabul edildi

Cumhurbaşkanlığı: Albayrak’ın görevden af talebi kabul edildi

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa kararıyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ”Görevden af talebi kabul edilmiştir” denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa kararıyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada, Albayrak’ın istifa kararıyla ilgili “Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denildi.

Ekonomi yönetiminde değişim ve Albayrak’ın istifa kararı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ı görevinden almıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Uysal’ın yerine ise Naci Ağbal atanmıştı.

Son 16 ay içinde görevden alınan ikinci Merkez Bankası başkanı olan Uysal’ın görevden alınması ile ilgili Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili, bu adımın “döviz kurundaki hızlı artış” ile ilgili olduğunu söylemişti.

Eski Maliye Bakanı Ağbal, halihazırda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapıyordu. Ağbal’ın bu göreve atanmasıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevine ise İbrahim Şenel atanmıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi getirilmişti.

Recep Tayyip Erdoğan ile Berat Albayrak

Bu gelişmelerden bir gün sonra ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sağlık sebepleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla istifasını duyuran Albayrak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam etmeme kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Berat Albayrak, 2018’in Temmuz ayında başkanlık sisteminin ilk kabinesi kurulduğunda Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştı.

  Merkez Bankası'nın yeni başkanından ilk açıklama
  Bakan Albayrak istifa ettiğini açıkladı
  Babacan: Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi dün gece iflasını açıkladı
  HDP'den Erdoğan'a istifa çağrısı: Tek yol derhal seçim
  Kılıçdaroğlu: Devlet kriziyle karşı karşıyayız
  Albayrak'ın istifasına ilişkin hükümetten ilk açıklama

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ermenistan’da Rusya helikopteri düşürüldü, Azerbaycan 'özür' diledi
Sonraki Haber
Covid-19: Küresel salgında vakalar da can kayıpları da artıyor